Takpokkum, krydderkylling

4 porsjoner
Takpokkum, krydderkylling
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

4 stk. kyllingfilet
4 stk. salatløk
2 finhakkede hvitløksbåter
2 ss ristede sesamfrø
4 ss soyasaus
1 ss sesamolje
2 ss Lys Sirup tilsatt 1 ts revet ingefær
vegetabilsk olje til steking
1 rød paprika
2 stk. salatløk

Del hver av kyllingfiletene i to. Skjær et par snitt i hvert stykke. Legg stykkene i en bolle. Skyll salatløkene og hakk dem fint. Bland løkhakket med hvitløk, sesamfrø, soya, olje og sirup. Fordel blandingen over kyllingstykkene. Sett dem i kjøleskap i 4 timer. Vend kjøttstykkene noen ganger i løpet av denne tiden.

Skyll paprikaen og ta bort frøene. Skjær den i terninger. Skyll løken grundig. Skjær den i smale, skrå skiver.

Varm opp litt olje i en stekepanne. Ta opp kjøttstykkene fra marinaden og brun dem på alle sider. Hell over marinaden og litt vann slik at kjøttet dekkes akkurat. Legg på lokk og la koke i ca. 10 minutter. Ta bort lokket og la koke noen minutter til. Legg i løk og paprika. Server med kokt ris.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker