Tyske skiver

ca. 50 stk
Tyske skiver
Stemmer: ( 1 stemmer)

Ingredienser

Dag 1
200 g smør, romtemperert
1 1/2 dl Dansukker Melis
75 g marsipan, grovt revet
1 vaniljestang
4 1/4 dl hvetemel

Dag 2
1 egg
Dansukker Råsukker

Rør smør og melis luftig sammen med den revne marsipanen. Del vaniljestangen og skrap frøene ned i røren. Tilsett melet og rør alt hurtig sammen til en smidig deig. Sett deigen i kjøleskapet en drøy halvtime. Del så deigen i fire deler og trill dem til ruller, ca 5 cm i diameter. Surr rullene i plastfolie og legg dem i kjøleskapet til neste dag.

Visp egget og hell råsukkeret på en stor tallerk. Dypp først rullene i det utvispede egget og deretter i råsukker. Skjær rullene i 4-5 mm tykke skiver og legg dem på en plate med bakepapir. Obs! Ikke for tett, siden deigen flyter litt utover. Stekes midt i ovnen ved 175° i 12-15 minutter. Avkjøl på rist.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker