Tyttebærcurd

1 glass 30 minutter
Tyttebærcurd har en herlig farge og smaker syrlig og godt. Du kan servere den både til yoghurt, iskrem og desserter med julestemning.
Tyttebærcurd
(0)

  • 250 g tyttebær
  • 2 eggeplommer
  • 1 1/2 dl Dansukker Syltesukker
  • 2 krm pepperkakekrydder
  • 25 g smør, romtemperert

Press tyttebærene gjennom en finmasket sil. Visp eggeplommene, og rør dem inn i tyttebærene. Hell blandingen gjennom en finmasket sil ned i en tykkbunnet kasserolle.

Tilsett syltesukker og pepperkakekrydder og la småkoke under omrøring i 2–3 minutter.

Ta kasserollen av varmen og tilsett smøret i flere omganger under fortsatt visping. Sett kasserollen i en bolle med kaldt vann, og visp med elektrisk visp til tyttebærcurden er helt avkjølt.

Hell over på et varmt og rent glass. Oppbevares i kjøleskap.