Tyttebærkake

ca. 12 porsjoner
Tyttebærkake
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

  • 150 g smør eller margarin
  • 2 dl Dansukker Sukker, gjerne økologisk
  • 1 ts vaniljesukker
  • 3 egg
  • 4 1/2 dl hvetemel
  • 1 1/2 ts bakepulver
  • 1-2 dl ferske eller fryste tyttebær (eller andre bær som f.eks. blåbær, bringebær eller rips)

Pynt

  • Dansukker Melis

Rør smør eller margarin, sukker og vaniljesukker mykt og smidig. Tilsett eggene, ett av gangen, under omrøring. Bland hvetemel og bakepulver og vend det ned i deigen. Hell 3/4 av deigen i en smurt og strødd form, ca. 2 liter. Legg på bærene som deretter dekkes med resten av deigen.
Stek i ovnen på nederste rille ved 175 °C i ca. 1 time. La kaken bli i formen i 10 minutter, før den legges over på rist. Oppbevares i kjøleskap eller fryses.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker