Vafler med salt karamell, banan og bær

ca. 16 stk. 40 minutter
Vafler med salt karamell, banan og bær
Stemmer: (4stemmer)

Ingredienser

    Vafler

    • 4 egg, eggehvite og plomme for seg
    • 300 g (5 dl) hvetemel
    • 1/2 ts natron
    • 2 ss Dansukker Demerarasukker
    • 50 g smeltet smør
    • 6 dl melk

    Salt karamellsaus

    • 2 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
    • 2 ss Dansukker Lys Sirup
    • 50 g smør
    • 3 dl kremfløte
    • 1 klype flaksalt

    Vafler
    Pisk eggehvitene stive, og sett til side.
    Bland mel, natron og sukker i en egen bolle. Tilsett eggeplommene, smeltet smør og sukker, og bland alt.
    Tilsett melken under omrøring, og rør til det blir en jevn røre.
    Vend til slutt inn eggehvitene.
    Stek vaflene i vaffeljern.
    Server med banan, bær og is. Spre karamellsausen over.

    Salt karamellsaus
    Ha alle ingrediensene til karamellsausen, unntatt kremfløten, i en liten gryte. Varm opp på svak varme, og rør av og til inntil alt har løst seg opp.
    Øk varmen, og tilsett fløten når det begynner å boble. Kok i 2–3 minutter, ta gryten av varmen og tilsett flaksalt.

    Oppskriften er utarbeidet av

    Dansukker