Valnøtt-tarteletter

20 stk.
Valnøtt-tarteletter
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

    Deig

    • 3 dl hvetemel
    • 3/4 dl potetmel
    • 1/2 dl Dansukker Sukker
    • 75 g smør eller margarin
    • 1 lite egg

    Fyll

    • 200 g valnøtter
    • 1 1/4 dl Dansukker Demerarasukker
    • 3/4 dl kremfløte
    • 1 ss Dansukker Lys Sirup

    Pensling

    • 1 eggeplomme
    • 1 ss melk

    Pynt

    • Dansukker Melis
    • smør eller margarin til formene

    Arbeid sammen alle ingrediensene til deigen. Legg deigen i en plastpose og la den hvile i kjøleskapet i 1 time. Grovhakk valnøttene.

    Ha sukkeret i en kasserolle og smelt det på svak varme. Tilsett de hakkede valnøttene og rør om. Ha i fløte og sirup. Kok opp under omrøring.

    Legg til side 1/3 av deigen, resten trykkes ut i smurte tartelett- eller porsjonspaiformer. Fordel nøttefyllet i formene. Kjevle ut deigen og stikk ut stjerner, hjerter, grantrær eller andre figurer ved hjelp av former, gjerne i forskjellige størrelser. Legg figurene oppå nøttefyllet. Visp sammen egg og melk og pensle figurene.

    Stekes midt i ovnen ved 200 °C i ca. 15 minutter. La avkjøles litt før de tas ut av formene. Sikt over litt melis like før servering.

    Oppskriften er utarbeidet av

    Dansukker