Veganske nøttekaker med sjokolade

ca. 30 stk. 1 time
Til våre veganske nøttekaker med sjokolade bruker du de nøttene du liker best og blander dem med kikertlake. Dypp de ferdige nøttekakene i smeltet sjokolade og strø på revet appelsinskall.
Veganske nøttekaker med sjokolade
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

  • 250 g nøtter etter eget valg
  • 1 1/2 dl Dansukker Økologisk Sukker
  • 70 g (3/4 dl) kikertvann

Pynt

  • 100 g vegansk mørk sjokolade
  • appelsinskall, gjerne usprøytet

Sett ovnen på 200 °C.

Mal nøtter i en mikser, og tilsett sukkeret.

Sil av kikertene så bare vanne blir igjen. Mål opp og tilsett i nøtteblandingen, miks til en jevn blanding.

Trill til boller, ca. 20 g. Hvis det blir klissete, kan du fukte hendene innimellom.

Legg bollene med mellomrom på en plate med bakepapir.

Stek i nedre del av ovnen i 8–10 minutter. Avkjøl.

Dypp den ene siden av kakene i smeltet sjokolade og strø på revet appelsinskall. Oppbevares kjølig i en boks.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker