Verdens beste rullekake

15 porsj.
Verdens beste rullekake
Stemmer: (33 stemmer)

Ingredienser

3 egg
2 dl Dansukker Demerarasukker eller Dansukker Sukker
2 dl hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
2 ss kokende vann

Fyll
• 100-150 g syltetøy, mos eller marmelade
• 3 dl kremfløte, 1 ts vaniljesukker, 150 g ferske bær
• 200 g kesam, 1 dl Dansukker Brun Farin, saft og revet skall av 1 ubehandlet sitron


Visp egg og sukker til luftig eggedosis. Bland hvetemel og bakepulver, og vend det ned i røren sammen med vannet. Stekes midt i ovnen ved 250 °C i ca. 5 minutter. Hvelv kaken på sukret papir. Smør på valgfritt fyll og rull sammen. Oppbevares i kjøleskap.

Dersom du tilsetter 15 g pepperkakekrydder i røren og bruker tyttebærsyltetøy som fyll, blir det en lekker julerullekake. Tyttebærsyltetøyet kan blandes med vispet krem, kesam eller crème fraîche for å gjøre rullekaken ekstra lekker.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker