Viltrullader med glassert blomkål, potetkaker og nyrørt tyttebær

4 porsj.

Karakter (0 stk)

Ingredienser

600 g viltkjøtt, f.eks. elg, i 3 mm tykke skiver
140 g bacon
salt, pepper
smør eller margarin til steking
2 gulrøtter i skiver
2 rødløk, oppskåret
10 einebær, knuste
1 laurbærblad
5 svartpepperkorn
5 krydderpepperkorn
½ ts tørket timian

Saus
3 dl stekesjy
2 dl matfløte
1 ss hvetemel
1-2 ts soya olje
1 krm salt
1/2 krm malt svartpepper
2 ss Dansukker Mørk Sirup

Glassert blomkål
300 g blomkål oppdelt i båter
2 ss smør eller margarin
2 ss Dansukker Brun Farin

Potetkaker
4-6 middels store poteter
100 g revet ost
2 egg
2 ss matfløte
2 krm salt
1 krm svartpepper
1 ts Dansukker Brun Farin
2 krm tørket timian
smør eller margarin til formene

Nyrørte tyttebær
3 dl ferske eller frosne tyttebær
¾ - 1 dl Dansukker Demerarasukker

Instruktioner

Legg en baconskive på hver kjøttskive. Rull sammen. Fest med tannpirkere.

Brun rulladene i matfett i en gryte eller stekepanne. Strø på salt og pepper. Tilsett gulrøtter og løk samt krydder. Hell på 3 dl vann og kok under lokk i 45 minutter. Tilsett mer vann etter behov, så det ikke koker tørt.

Sil stekesjyen. Mål opp 3 dl i en kasserolle. Tilsett fløten og kok i 5 minutter uten lokk. Rør ut melet i litt vann og jevn ut sjyen. Tilsett sirup, salt, pepper og soya, la sausen koke i 5 minutter. .


Glassert blomkål
Kok kålen til den er nesten myk i lettsaltet vann. Hell av vannet. Brun kålen i matfett og brun farin. Server umiddelbart.


Potetkaker
Sett ovnen på 175 °C. Smør 4 ildsfaste porsjonsformer.

Skrell potetene og rasp dem godt. Bland eggene med fløten. Tilsett salt, sukker og krydder. Rør inn den revne poteten og osten.

Fordel røren i formene. Gratinere midt i ovnen i ca. 20 minutter.


Nyrørte tyttebær
Bland tyttebær og sukker i en skål. Mos bærene med en gaffel.


Server den nystekte potetkaken, den nystekte blomkålen og tyttebær til viltrulladene.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Påskens Rocky Road

Påskegodteri

Her finner du både bakverk, søtsaker og desserter til en riktig god påskeferie.

Blondies med stikkelsbærmarmelade

Bakst i langpanne

Å bake i langpanne er både enkelt og praktisk, og fremfor alt blir det jo så mye om gangen. Perfekt hvis du skal ha selskap eller ha med kaffemat på jobben.

Varm kaffedrikk

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Pannekaker med eplekompott og sitronkrem

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør.

Sitrusmarmelade med safran

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.

Sjokoladekake

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.