Ingredienser
140 g bacon
salt, pepper
smør eller margarin til steking
2 gulrøtter i skiver
2 rødløk, oppskåret
10 einebær, knuste
1 laurbærblad
5 svartpepperkorn
5 krydderpepperkorn
½ ts tørket timian
Saus
3 dl stekesjy
2 dl matfløte
1 ss hvetemel
1-2 ts soya olje
1 krm salt
1/2 krm malt svartpepper
2 ss Dansukker Mørk Sirup
Glassert blomkål
300 g blomkål oppdelt i båter
2 ss smør eller margarin
2 ss Dansukker Brun Farin
Potetkaker
4-6 middels store poteter
100 g revet ost
2 egg
2 ss matfløte
2 krm salt
1 krm svartpepper
1 ts Dansukker Brun Farin
2 krm tørket timian
smør eller margarin til formene
Nyrørte tyttebær
3 dl ferske eller frosne tyttebær
¾ - 1 dl Dansukker Demerarasukker
Instruktioner
Legg en baconskive på hver kjøttskive. Rull sammen. Fest med tannpirkere.
Brun rulladene i matfett i en gryte eller stekepanne. Strø på salt og pepper. Tilsett gulrøtter og løk samt krydder. Hell på 3 dl vann og kok under lokk i 45 minutter. Tilsett mer vann etter behov, så det ikke koker tørt.
Sil stekesjyen. Mål opp 3 dl i en kasserolle. Tilsett fløten og kok i 5 minutter uten lokk. Rør ut melet i litt vann og jevn ut sjyen. Tilsett sirup, salt, pepper og soya, la sausen koke i 5 minutter. .
Glassert blomkål
Kok kålen til den er nesten myk i lettsaltet vann. Hell av vannet. Brun kålen i matfett og brun farin. Server umiddelbart.
Potetkaker
Sett ovnen på 175 °C. Smør 4 ildsfaste porsjonsformer.
Skrell potetene og rasp dem godt. Bland eggene med fløten. Tilsett salt, sukker og krydder. Rør inn den revne poteten og osten.
Fordel røren i formene. Gratinere midt i ovnen i ca. 20 minutter.
Nyrørte tyttebær
Bland tyttebær og sukker i en skål. Mos bærene med en gaffel.
Server den nystekte potetkaken, den nystekte blomkålen og tyttebær til viltrulladene.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?
Påskegodteri
Her finner du både bakverk, søtsaker og desserter til en riktig god påskeferie.
Bakst i langpanne
Å bake i langpanne er både enkelt og praktisk, og fremfor alt blir det jo så mye om gangen. Perfekt hvis du skal ha selskap eller ha med kaffemat på jobben.
Varmer godt på kalde dager
Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.
Pannekaker
Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør.
Sitrusmarmelader
Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.
Deilig sjokolade
Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.