Vinkokte pærer på mørdeigsbunn med vaniljekrem

4 porsjoner
Vinkokte pærer på mørdeigsbunn med vaniljekrem
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

    Deig

    • 50 g mykt usaltet smør
    • 2 ss Dansukker Brun Farin
    • 2 ts vaniljesukker
    • 2 ss Dansukker Lys Sirup
    • 1 eggeplomme
    • 1 ts kakao
    • 1 dl hvetemel
    • 1/2 dl potetmel

    Krem

    • 3 eggeplommer
    • 1 dl melk
    • 1 dl kremfløte
    • 1/2 dl Dansukker Melis
    • 2 ts vaniljesukker
    • 2 ts potetmel

    • 4 pærer
    • 3 dl hvitvin
    • 1 dl Dansukker Melis
    • Eventuelt gul konditorfarge

    Pynt

    • Sitronmelisse

    Bland sammen ingrediensene til deigen, og arbeid dem sammen. Legg deigen i kjøleskap i minst 30 minutter. Ta ut deigen, og form den til en rull. Skjær rullen i 3 mm tykke skiver. Legg først én av skivene på et brett med bakepapir, legg deretter skiver rundt denne, slik at det blir en blomst. Lag til sammen fire slike blomster. Stekes midt i ovnen ved 175 °C i ca. 10 minutter. Bland ingrediensene til kremen i en tykkbunnet kasserolle, og la det småkoke under omrøring til det tykner. Avkjøl. Skrell pærene, fjern hamsen, men la stilken stå på. Sett pærene i en liten kasserolle, og ha i vin, melis og eventuelt noen dråper farge. Kok pærene under lokk til de er så vidt myke. Avkjøl i laken. Ta opp pærene, og la dem renne av. Legg mørdeigsblomstene på asjetter, og sett pærene på blomstene. Pynt med litt sitronmelisse. Serveres med vaniljekremen.

    Oppskriften er utarbeidet av

    Dansukker