Yoghurtis med smak av muscovado og lakris

6 til 8 pinneis
Yoghurtis med smak av muscovado og lakris
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

  • 1 dl Dansukker Finkornet Sukker
  • 3 eggeplommer
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 1/2 dl melk
  • 2 dl kremfløte
  • 1/2 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
  • 4 dl gresk yoghurt
  • 1 til 2 ts lakrispulver

Visp sammen sukkeret, eggeplommene og vaniljesukkeret til en lys og luftig masse.

Kok opp melken og fløten med muscovadorørsukkeret.

Rør eggeblandingen sakte inn i fløtemelken, og fortsett å røre på svak varme til røren har tyknet litt eller har en temperatur på 85 °C. Obs! Den må ikke koke.

Avkjøl og sett i kjøleskapet i minst 2 timer eller til neste dag.

Rør i yoghurten og lakrispulveret, og hell blandingen i en iskremmaskin. Kjør maskinen til røren er tyktflytende og kremaktig.

Fordel røren i valgfrie pinneisformer og sett i pinnene. Sett formene på et plant underlag i fryseren i minst 3 timer, og dekk deretter ispinnene med strøssel eller smeltet sjokolade.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker