Enkel eplekake

Ca. 8 porsjoner
Enkel eplekake
Stemmer: (15 stemmer)

Ingredienser

Aluminiumsform/paiform

100 g smør eller margarin
1 1/2 dl Sukker
1 egg
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts Vaniljesukker

Fyll
2 syrlige epler
1/2 dl Lys Sirup
1/2 dl vann

Garnering
1 ss Melis
1 ts kanel

1. Sett ovnen på 175 °C.

2. Skrell eplene og ta ut kjernehusene. Skjær dem deretter i båter. Kok eplebåtene i sirup og vann til de er jevnt møre.

3. Rør matfettet og sukkeret mykt. Tilsett egget.

4. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker og rør ned i smørblandingen.

5. Trykk ut 3/4 av deigen i formen. Legg på eplebåtene. Kjevle ut reset av deigen og skjær ut remser. Legg remsene som et rutemønster over eplene.

6. Stek kaken midt i ovnen i ca. 30 minutter. Avkjøl. Bland sammen melis og kanel og sikt dette over kaken. Serveres gjerne med litt vaniljeis eller lettpisket fløte til.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker