Fairtrade-merket rørsukker


Fairtrade-merket RørsukkerRørsukker fra Dansukker vil for fremtiden bære det internasjonale Fairtrade-merket. Fairtrade-merket er din uavhengige garanti for at dette produktet er handlet etter internasjonale Fairtrade-standarder. Ditt kjøp er med på å forbedre arbeids- og levevilkårene for bønder og arbeidere i den fattigste delen av verden.

www.info.fairtrade.net


Bringebærruter

Bringebærruter

ca. 30 stk.
Ingredienser

6 egg
4 dl Dansukker Demerarasukker
200 g finhakkede hasselnøtter
1/2 dl hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
1 ss vaniljesukker

Pynt
1 pose (100 g) Daim-kuler
3 dl kremfløte
2 ss Dansukker Melis
250 g (1/2 liter) friske bringebær


Kle en langpanne, 25 x 35 cm, med bakepapir. Smør papiret. Visp egg og sukker til lys eggedosis. Bland nøttehakk, hvetemel, bakepulver og vaniljesukker, og vend dette inn i eggedosisen. Ha røren i langpannen, og stek midt i ovnen ved 175 °C i ca. 30 minutter. Hvelv kaken på et stykke bakepapir. Dra av papiret som har vært på under stekingen. Strø over Daim-kulene. Avkjøl. Skjær kaken i ruter. Visp fløten og melisen stivt. Sprøyt ut klatter på rutene. Pynt med bringebær. Kaken kan også fryses før den pyntes. Hvis ikke hele kaken skal brukes på én gang, tilpasses mengden krem og bringebær etter antallet biter som serveres.

Bringebærene kan byttes ut med andre bær eller frukter.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Blåbærkake med eple

Blåbærkake med eple

ca. 10 stykker
Ingredienser

2 egg
1 1/2 dl Dansukker Demerarasukker
2 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
3/4 dl varmt vann
2 epler

Pynt
2 dl blåbær
3 ss Dansukker Demerarasukker
1/2 ts kanel


Visp egg og demerarasukker luftig. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker og vend det ned i røren. Tilsett vannet. Skrell eplene, skjær dem i båter og legg dem i røren.

Hell røren i en smurt form med avtagbar kant. Strø blåbærene over kaken. Bland demerarasukker med kanel og strø det over blåbærene.

Stek kaken midt i ovnen ved 200 °C i ca. 40 minutter. Server kaken med vaniljesaus.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Pæreis med nougatkaramellsaus

Pæreis med nougatkaramellsaus

6-8 porsjoner
Ingredienser

4 dl vann
3 dl Dansukker Sukker
1 dl nypresset sitronsaft
750 g pærer
4 eggeplommer
1 dl Dansukker Sukker
2 dl melk
1 1/2 dl kremfløte
1 dl Dansukker Lys Sirup
grønn konditorfarge

Saus
2 dl kremfløte
1 dl Dansukker Demerarasukker
1 dl Dansukker Mørk Sirup
1 kryddermål salt
1 ss vaniljesukker
100 g bløt nougat (Odense)


Bland vann, sukker og sitronsaft i en kjele og la denne laken koke et par minutter. Skrell, del i to og fjern kjernehuset fra pærene. Ha pærehalvdelene i kokende lake og la dem trekke i ca. 15 minutter. La pærene avkjøles i laken. Kjør i foodprosessor eller mos pærer gjennom en sikt. Visp sammen eggeplommene og sukker. Kok opp melk, fløte og sirup. Visp den varme melkeblandingen inn i eggblandingen. Sil gjennom finmasket sikt. Tilsett pæremasse og vaniljesukker, samt et par dråper grønn konditorfarge om det ønskes. Kjør blandingen i en ismaskin eller sett den i fryseren i minst 5 timer og rør om av og til.

Bland sammen alle ingrediensene unntatt nougaten til sausen, og la det småkoke under omrøring til den er passe tykk. Skjær nougaten i biter, ha dem i sausen og rør til de har løst seg opp.

Legg opp isen i skåler eller på asjetter og spre sausen over.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Iste med ingefærsmak

Iste med ingefærsmak

Ingredienser

100 g frisk ingefær i tynne skiver
1 1/2 liter vann
2 ss grønne teblader
200 g Dansukker Demerarasukker
2 lime i tynne skiver


Bland ingefær, vann og teblader i en kasserolle, og kok opp. Ta kasserollen bort fra varmen. La stå og trekke i 10 minutter. Tilsett sukkeret, og rør til det er oppløst. Sil bort teblader og ingefær. Sett i kjøleskap til servering. Ha i limeskivene.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Søte mandler

Søte mandler

Ingredienser

200 g mandler
2 dl Dansukker Melis
1 dl Dansukker Demerarasukker
1 eggehvite


Skåld mandlene og fjern skallet. Bland melis og demerarasukker i en bolle. Ha eggehviten i en annen bolle, og pisk den med en gaffel. Dypp mandlene i eggehviten og deretter i sukkerblandingen. Legg på brett med bakepapir, og rist mandlene i ca. 35 minutter midt i ovnen ved 150 °C. Skru av ovnen, men ikke ta ut mandlene før de er avkjølt.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Flere oppskrifter med Demerarasukker »