Jordbærsaft med basilikum

ca. 1 liter 40 minutter
Jordbærsaft, som er en typisk sommerklassiker, har her fått en spennende smaksvri med basilikum. Hjemmelaget jordbærsaft med basilikum kan serveres både til fest og middag. En herlig saft som smaker av sommer!
Jordbærsaft med basilikum
Stemmer: (1stemmer)

Ingredienser

  • 1 kg jordbær
  • 1/2 potte basilikum
  • 6 dl vann
  • 6 dl Dansukker Økologisk Sukker

Skyll bærene, og ha dem i en kasserolle sammen med basilikum. Hell på vannet, og la det koke under lokk i 5 minutter. Klem i stykker bærene, og kok i 5 minutter til. Ha dem i et sileklede, og la det renne. Vask kasserollen, mål opp saften og hell den tilbake i kasserollen. Kok opp igjen, og rør i sukkeret. La det koke i omtrent 2 minutter. Hell over på varme, grundig rengjorte flasker. Sett på lokk. Oppbevares kjølig.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker