Om sukker

Om sukker

Søtt fra naturen

Sukker utvinnes av sukkerbeter på våre breddegrader. Den rene, utpregede sødmen gjør det til en av de mest anvendelige ingrediensene du kan ha på kjøkkenet. Ved å tilsette sukker kan du dessuten på en naturlig måte få brødet luftigere, iskremen mykere og syltetøyet mer holdbart.

 

Mer enn bare sødme

Vi bruker ofte uttrykk som «sukkersøtt», og det er ingen tvil om at sukker gir sødme. I tillegg til den rene, utpregede sødmen, har sukkeret imidlertid en hel rekke andre naturlige egenskaper som gjør det svært anvendelig i matlaging.

 

Bærekraftig dyrking og produksjon

Sukkerbeten er fra natur av en miljøvennlig grøde. Under sukkerutvinningen blir vannet i betene brukt om igjen, og hva er igjen av sukkerroer som for eksempel betemasse og melasse blir til verdifullt dyrefôr eller brukt til biogassproduksjon. Våre Fairtrade-sertifiserte rørsukkerprodukter kommer fra Sør-Amerika og Afrika.

Sukkerets funksjonelle egenskaper

Sukker finnes i dag i mange forskjellige varianter og kan derfor brukes i mange forskjellige næringsmiddelprodukter. Sukker har en rekke unike egenskaper som hver for seg eller i kombinasjon gjør det til en viktig ingrediens det moderne kjøkkenet.

Dansukkers verden

Dansukker er varemerket for deg som elsker det hjemmelagde og hjemmebakte.

Søtt gjennom tidene

Vi mennesker har alltid vært glad i det søte. Det finnes 15 000 år gamle grottemalerier som viser sanking av villhonning.