Om sukker - Dansukker

Om sukker

Søtt fra naturen

Sukker utvinnes av sukkerbeter på våre breddegrader. Den rene, utpregede sødmen gjør det til en av de mest anvendelige ingrediensene du kan ha på kjøkkenet. Ved å tilsette sukker kan du dessuten på en naturlig måte få brødet luftigere, iskremen mykere og syltetøyet mer holdbart.

Les mer »

Bærekraftig dyrking og produksjon

Sukkerbeten er fra natur av en miljøvennlig grøde. Under sukkerutvinningen blir vannet i betene brukt om igjen, og hva er igjen av sukkerroer som for eksempel betemasse og melasse blir til verdifullt dyrefôr eller brukt til biogassproduksjon. Våre Fairtrade-sertifiserte rørsukkerprodukter kommer fra Sør-Amerika og Afrika.

Les mer »

Mer enn bare sødme

Vi bruker ofte uttrykk som «sukkersøtt», og det er ingen tvil om at sukker gir sødme. I tillegg til den rene, utpregede sødmen, har sukkeret imidlertid en hel rekke andre naturlige egenskaper som gjør det svært anvendelig i matlaging.

Les mer »

Dansukkers verden

Dansukker er varemerket for deg som elsker det hjemmelagde og hjemmebakte. I tillegg til klassiske produkter som strøsukker, sukkerbiter og sirup, tilbyr vi smarte spesialprodukter som Syltesukker og Glykosesirup og den fantastiske smakstilsetning Muscovadorørsukker.

Les mer »

Søtt gjennom tidene

Vi mennesker har alltid vært glad i det søte. Det finnes 15 000 år gamle grottemalerier som viser sanking av villhonning. Også fremstillingen av sukker fra sukkerrør har en lang historie, men det var først på 1800-tallet at vi begynte å utvinne sukker fra sukkerbeter.

Les mer »

;