Brød og bakverk
For deg som er glad i å bake, er sukker en av de viktigste råvarene å ha i skapet. I tillegg til å tilføre smak, er sukkeret avgjørende for konsistens, volum og holdbarhet.
Når du baker brød, fungerer sukkeret nemlig som næring til gjæren. Under hevingen dannes karbondioksid som får deigen til å svelle, slik brødet blir mykere og luftigere. Avhengig av hvor mye sukker eller sirup som tilsettes, trenger det ikke å være igjen noe sukker i det ferdige brødet.
I kaffebrød og myke kaker vil sukkeret binde sammen deigen og gi det ferdig bakverket volum. Ettersom sukkeret binder vann, forbedres samtidig holdbarheten. Småkaker og kavringer blir sprø og gylne på grunn av hvordan sukkeret reagerer under oppvarming.
Sukkeret gir
• Sødme
• Smak og aroma
• Volum
• Konsistens
• Heving
• Holdbarhet
• Farge
Les mer om sukkerets funksjonelle egenskaper »