Hylleblomstsaft

ca. 2 1/2 liter

15 minutter + 3 dager i kjøleskap

Karakter (203 st)

Ingredienser

40 blomsterklaser svarthyll
3 sitroner
2 liter kokende vann
1 1/2 kg Dansukker Sukker
50 g sitronsyre

Instruktioner

Skyll blomsterklasene og legg dem på et håndkle for å renne av. Legg blomstene i en bøtte eller en stor skål. Skyll sitronene grundig, og skjær dem i tynne skiver. Legg sitronskivene på blomstene. Kok opp vannet, og hell det over blomster og sitroner. Tilsett sukkeret, og rør til det er oppløst. Rør inn sitronsyren. Sett blandingen kjølig og godt tildekket i 3 døgn. Hell over i en fin sil og la det renne av seg selv. Hell over på grundig rengjorte flasker. Oppbevar i kjøleskap eller frys ned saften.

Du kan også tilsette en kanelstang eller 1 ss revet frisk ingefær for å få en smaksbrytning på saften.

Svarthylleblomstene kan byttes ut med andre syrinblomster eller solbærblad.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Bakst med eple og pære

Lag herlig bakst med epler og pærer du høster fra hagen eller plukker i butikken.

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren.

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader.

Fredagskos

Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke.

Deilige epler

Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Godsaker med Muscovadorørsukker

Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme.