Sennepsmarinert sild

4 porsj.
Sennepsmarinert sild
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

1 kg urenset sild eller 600 g sildefilet
2 dl crème fraiche lett eller ekstra lett rømme
2 ss grov sennep
1 ss Dijonsennep
1 ss Dansukker Lys Sirup
1 eggeplomme
1 dl grovt sammalt rugmel
2 ts Dansukker Brun Farin
1 ts salt
2 krm hvit pepper 

Rens og skyll sildefiletene og legg dem på papirhåndkle for avrenning.

Bland sammen crème fraiche/rømme, senneper og sirup. Legg i sildefiletene og la dem stå kaldt i 2-3 timer. Pass på at alle sildefiletene er dekket av marinaden. Ta silden opp av marinaden og legg dem sammen to og to.

Bland rugmel, brun farin, salt og pepper og vend sildefiletene i dette. Stek silden gyllenbrun i margarin eller smør.

Server den nystekte silden med kokt potet eller på en skive grovbrød som smørbrød. Eller kanskje et hamburgerbrød med frisk salat og en skje rømme.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker