Ris med egg og skinke

4 porsjoner

Karakter (0 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

200 g langfibret ris
4–6 kokte egg
250 g reker med skall
3 salatløker i tynne skiver
¾ dl hakket dill
200 g røkt skinke, skiver

Saus
2 ss brune sennepsfrø
2–3 ss Dansukker Brun Farin
2 ts husholdningseddik 12 %
1 ss olje
1 hakket/revet hvitløksbåt
1 ss mel
2 dl grønnsaksbuljong
2 dl kremfløte
Salt, pepper

Instruktioner

Start med å knuse sennepsfrøene, og bland dem deretter med det brune sukkeret og eddiken. Kok risen som angitt på pakken. Ta av skall på egg og reker. Del eggene.

Varm opp oljen i en kasserolle og fres hvitløken. Rør inn melet, og spe med buljong og kremfløte. La småkoke i 5 minutter på svak varme. Tilsett sennepsblandingen. Smak til med salt og pepper. Bland risen med reker, salatløk og dill, og legg på et fat. Hell sausen over risen. Legg på eggene. Server med skinke.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

3-døgnsagurk

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Sommersaft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider. 

Blåbærsyltetøj

Blåbær – skogens beste bær

Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommegalette med mandelflak

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærcobbler i porsjonsformer

Bjørnebærluksus

Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.