Fylte grahamsformer

Som et alternativ til de tradisjonelle mandelhornene.

ca. 15 stk.

Karakter (0 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Deig
100 g smør eller margarin
¾ dl Dansukker Melis
1 egg
½ g safran
1 ½ dl grahamsmel
ca. 2 dl hvetemel

Fyll
50 g smør eller margarin
2 dl Dansukker Melis
2 egg
100 g hakkede mandler
100 g rosiner
100 g tørkede aprikoser i terninger

Pynt
Dansukker Melis

Tilbehør
Lettpisket krem

Instruktioner

Rør matfett og melis smidig. Tilsett egg og safran og vend det inn i røren. Arbeid først inn grahamsmelet og deretter hvetemelet til det er en smidig deig. La deigen hvile i kjøleskap i 1 time. Del deigen i 20 emner og trykk den ut i smurte former. Sett på plate og stek midt i ovnen ved 200 ° i ca. 10 minutter.

Rør matfett og melis mykt. Ha i eggene, ett om gangen. Tilsett mandler, rosiner og aprikoser.

Fordel fyllet i formene. Stekes midt i ovnen ved 175 °C i ca. 20 minutter. La avkjøles litt før de hvelves ut av formene. Sikt over litt melis før servering. Serveres med lettpisket krem.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

3-døgnsagurk

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Sommersaft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider. 

Blåbærsyltetøj

Blåbær – skogens beste bær

Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommegalette med mandelflak

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærcobbler i porsjonsformer

Bjørnebærluksus

Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.