Sablé Breton med solbærfyll

Sablé Breton er en fransk delikatesse som i denne oppskriften lages med herlig solbærfyll. Bak og nyt!

14 stk

ca. 1 time

Karakter (0 st)

Ingredienser

Deig
4 eggeplommer
2 dl Dansukker Økologisk Sukker
3 3/4 dl hvetemel
1 ss bakepulver
210 g smør, romtemperert
en god klype havsalt

Solbærkompott
2 1/2 dl solbær
1 dl Dansukker Økologisk Sukker

Instruktioner

Visp sammen egg og sukker til det blir luftig.

Sikte sammen mel og bakepulver og arbeide inn i deigen for hånd til den blir litt smulete.

Arbeid deretter inn smøret og til slutt saltet.

Del deigen i 14 biter som du triller ut til boller. Sett i fryseren til bollene er kalde.

Legg bollene i en smurt muffinsplate og bak på 160°C i ca. 25 minutter.

Trykk ned baksiden av f.eks. et snapsglass ca. 1 cm i kaken for å få en grop.

Solbærkompott: Kok sammen bær og sukker til bærene slipper væsken og kompotten begynner å tykne, ca. 10 minutter på middelhøy varme. Solbær inneholder mye pektin den tykner enda mer når den blir kjølig.

Hvelv ut kakene og fyll med kompott. Server som de er eller lunkne med en kule vaniljeis.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Bakst med eple og pære

Lag herlig bakst med epler og pærer du høster fra hagen eller plukker i butikken.

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren.

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader.

Fredagskos

Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke.

Deilige epler

Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Godsaker med Muscovadorørsukker

Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme.