Sablé Breton med solbærfyll

Sablé Breton er en fransk delikatesse som i denne oppskriften lages med herlig solbærfyll. Bak og nyt!

14 stk

PT55M

ca. 1 time

Karakter (21 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Deig
4 eggeplommer
2 dl Dansukker Økologisk Sukker
3 3/4 dl hvetemel
1 ss bakepulver
210 g smør, romtemperert
en god klype havsalt

Solbærkompott
2 1/2 dl solbær
1 dl Dansukker Økologisk Sukker

Instruktioner

Visp sammen egg og sukker til det blir luftig.

Sikte sammen mel og bakepulver og arbeide inn i deigen for hånd til den blir litt smulete.

Arbeid deretter inn smøret og til slutt saltet.

Del deigen i 14 biter som du triller ut til boller. Sett i fryseren til bollene er kalde.

Legg bollene i en smurt muffinsplate og bak på 160°C i ca. 25 minutter.

Trykk ned baksiden av f.eks. et snapsglass ca. 1 cm i kaken for å få en grop.

Solbærkompott: Kok sammen bær og sukker til bærene slipper væsken og kompotten begynner å tykne, ca. 10 minutter på middelhøy varme. Solbær inneholder mye pektin den tykner enda mer når den blir kjølig.

Hvelv ut kakene og fyll med kompott. Server som de er eller lunkne med en kule vaniljeis.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Edderkopper

Halloween

La barna kle seg ut, kle deg ut selv og overrask med avskyelig fristende godsaker.

Tyttebærdrikk

Lekkert med tyttebær

Tyttebær er bare lekkert! De kan dessuten brukes til mye forskjellig. Av tyttebær kan vi lage både gode kaker, syltetøy og drikker! Nedenfor finner du våre syrlige tyttebæroppskrifter.

Enkel eplekake

Bakst med eple og pære

Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter. Du finner her oppskrifter på blant annet smaksrik pæregalette med chèvre og saftige eplemunker.

Chutney

Chutney - kryddersterk smakstilsetning

Chutney har sin opprinnelse i den indiske kjøkkenet og består normalt av innkokt frukt, sukker og krydder. Chutney passer til det meste og er en kryddersterk smakstilsetning. Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på chutneyer som du kan bruke i matlagingen.

Eplemos

Deilige epler

Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Karamellpai med nøtter

Godsaker med Muscovadorørsukker

Dansukkers Fairtrade-merkede muscovadorørsukker utvinnes av sukkerrør fra Mauritius og har smaksnyanser av lakris. Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme. Server til nybrygget kaffe, og nyt!