Ingredienser
2–3 sitrusfrukter, økologiske
2 dl Dansukker Lys Sirup
4 egg
2 1/2 dl Dansukker Sukker
150 g smør
2 1/2 dl hvetemel
1 1/2 dl mandelmel
1 1/2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
Instruktioner
Skyll sitrusfruktene grundig. Skjær dem i ca. 0,5 cm tykke skiver. Hell sirupen i en gryte, legg i skivene og la småkoke i ca. 10 minutter. Avkjøl litt.
Kle en springform med ca. 22 cm i diameter med bakepapir.
Sett ovnen på 175 °C.
Visp egg og sukker til luftig eggedosis. Smelt smøret og bland det i eggedosisen. Bland hvetemel, mandelmel, bakepulver og vaniljesukker, og vend det forsiktig inn i røren.
Fordel sitrusskivene jevnt i bunnen av formen. Ta vare på sukkerlaken til servering. Hell røren over sitrusskivene. Stek i nedre del av ovnen i 40–45 minutter.
La kaken få hvile noen minutter før du hvelver den opp ned på et fat. Dra forsiktig av bakepapiret og la kaken avkjøles. Øs litt av sirupen over kaken før servering.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade
Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade.

Syltede sommergrønnsaker
Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Lag saft i sommer
Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider.

Blåbær – skogens beste bær
Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommeplukking
Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærluksus
Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.