Sitruskake

Denne saftige kaken byr på en himmelsk kombinasjon av mandler og fersk sitrus. Kaffekos og julepynt i ett!

8–10 porsjoner

PT1H

ca. 1 ½ time

Karakter (5 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

2–3 sitrusfrukter, økologiske
2 dl Dansukker Lys Sirup
4 egg
2 1/2 dl Dansukker Sukker
150 g smør
2 1/2 dl hvetemel
1 1/2 dl mandelmel
1 1/2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker

Instruktioner

Skyll sitrusfruktene grundig. Skjær dem i ca. 0,5 cm tykke skiver. Hell sirupen i en gryte, legg i skivene og la småkoke i ca. 10 minutter. Avkjøl litt.

Kle en springform med ca. 22 cm i diameter med bakepapir.

Sett ovnen på 175 °C. 

Visp egg og sukker til luftig eggedosis. Smelt smøret og bland det i eggedosisen. Bland hvetemel, mandelmel, bakepulver og vaniljesukker, og vend det forsiktig inn i røren.

Fordel sitrusskivene jevnt i bunnen av formen. Ta vare på sukkerlaken til servering. Hell røren over sitrusskivene. Stek i nedre del av ovnen i 40–45 minutter.

La kaken få hvile noen minutter før du hvelver den opp ned på et fat. Dra forsiktig av bakepapiret og la kaken avkjøles. Øs litt av sirupen over kaken før servering.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

3-døgnsagurk

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Sommersaft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider. 

Blåbærsyltetøj

Blåbær – skogens beste bær

Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommegalette med mandelflak

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærcobbler i porsjonsformer

Bjørnebærluksus

Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.