Ingredienser
4 dl hvetemel
1/s dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
1 ts vaniljesukker
2 ss kakao
1 egg
150 g smør eller margarin
Fyll
50 g usaltet smør
1 dl Dansukker Melis
1 ss mørk rom
100 g smeltet sjokolade
Pynt
100 g mørk sjokolade
1 ss olje
sølvkuler
Instruktioner
Bland de tørre ingrediensene i en bolle. Tilsett matfett og egg, og arbeid sammen til en deig. Legg deigen i en plastpose og la den hvile i kjøleskapet i 30 minutter.
Arbeid deigen smidig og lett på melet bakebord. Kjevle ut deigen til 1/2 cm tykkelse og stikk ut stjerner med en form. Legg stjernene på en plate med bakepapir og stek midt i ovnen ved 175 °C i ca. 12 minutter. Avkjøl på rist.
Bland sammen ingrediensene til fyllet. Smør eller sprøyt fyllet på halvparten av kakene.
Bryt sjokoladen i biter, legg den i en skål sammen med oljen og smelt over vannbad. Dypp de resterende kakene i sjokoladen. Sett dem på rist. Strø sølvkuler på kakene før sjokoladen har stivnet. Legg de pyntede kakene oppå kakene med fyll. Oppbevares kjølig.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade
Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade.

Syltede sommergrønnsaker
Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Lag saft i sommer
Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider.

Blåbær – skogens beste bær
Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommeplukking
Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærluksus
Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.