Lumumba, doble romkaker

ca. 25 stk.

Karakter (0 st)

Ingredienser

4 dl hvetemel
1/s dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
1 ts vaniljesukker
2 ss kakao
1 egg
150 g smør eller margarin

Fyll
50 g usaltet smør
1 dl Dansukker Melis
1 ss mørk rom
100 g smeltet sjokolade

Pynt
100 g mørk sjokolade
1 ss olje
sølvkuler

Instruktioner

Bland de tørre ingrediensene i en bolle. Tilsett matfett og egg, og arbeid sammen til en deig. Legg deigen i en plastpose og la den hvile i kjøleskapet i 30 minutter.
Arbeid deigen smidig og lett på melet bakebord. Kjevle ut deigen til 1/2 cm tykkelse og stikk ut stjerner med en form. Legg stjernene på en plate med bakepapir og stek midt i ovnen ved 175 °C i ca. 12 minutter. Avkjøl på rist.

Bland sammen ingrediensene til fyllet. Smør eller sprøyt fyllet på halvparten av kakene.

Bryt sjokoladen i biter, legg den i en skål sammen med oljen og smelt over vannbad. Dypp de resterende kakene i sjokoladen. Sett dem på rist. Strø sølvkuler på kakene før sjokoladen har stivnet. Legg de pyntede kakene oppå kakene med fyll. Oppbevares kjølig.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Bakst med eple og pære

Lag herlig bakst med epler og pærer du høster fra hagen eller plukker i butikken.

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren.

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader.

Fredagskos

Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke.

Deilige epler

Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Godsaker med Muscovadorørsukker

Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme.