Gitarkake

1 kake

Karakter (4 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

4 egg
4 1/2 dl Dansukker Demerarasukker
1 ts vaniljesukker
3 dl hvetemel
1 dl kakao
2 ts bakepulver
300 g smeltet, avkjølt smør eller margarin

Fyll
3 dl kremfløte
3 dl revet eplekjøtt
1/2 dl Dansukker Melis

Pynt
500 g marsipan
3 dl Dansukker Melis
1/2 – 1 dl kakao
150 g marsipan
1 dl Dansukker Melis
50 g mørk sjokolade

Instruktioner

Visp sammen egg, rørsukker og vaniljesukker. Bland mel, kakao og bakepulver, og sikt det ned i røren. Rør i matfettet. Hell røren i en langpanne med bakepapir. Stekes i nedre delen av ovnen ved 175 °C i ca. 20 minutter. Avkjøl. Skjær ut en gitar ved hjelp av en tegnet mal eller direkte. Del kaken i to bunner.

Pisk fløten stiv. Bland i melis og revet eple. Fordel fyllet på den ene bunnen og legg den andre bunnen oppå.

Bland sammen den største marsipanmengden med melis og kakao til en brun marsipanmasse. Kjevle ut til en tynn leiv som legges over kaken. Skjær til langs kantene. Trykk også ut en sirkel av den mørke marsipanen. Bland den lille marsipanmengden med melis. Kjevle også denne ut til en tynn leiv. Skjær ut et "åttetall" som legges oppå gitaren. Legg den mørke sirkelen oppå åttetallet.

Legg sjokoladen i en sprøytepose av plast og knytt godt til. Legg posen i en bolle med varmt vann til sjokoladen er smeltet. Klipp spissen av posen og sprøyt ut strenger på gitaren.

For å gi festen skikkelig stjerneglans kan fatet pyntes med metallstjerner, og gitaren kan pyntes med samme stjerner som brukes til muffinsene.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

3-døgnsagurk

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Sommersaft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider. 

Blåbærsyltetøj

Blåbær – skogens beste bær

Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommegalette med mandelflak

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærcobbler i porsjonsformer

Bjørnebærluksus

Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.