Browniekake med konjakktrøffel

ca. 20 kakestykker

Karakter (0 stk)

Ingredienser

200 g smør eller margarin
200 g mørk sjokolade
2 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
1 ss vaniljesukker
4 egg
2 1/2 dl hvetemel
1 tsk bakpulver
300 g blandede nøtter

Trøffel
200 g mørk sjokolade
1 1/2 dl kremfløte
2 ss Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
25 g smør eller margarin
4 1/2 cl konjakk

Instruktioner

Smør en springform, 24 cm i diameter. Rist nøttene i en tørr stekepanne. Gni bort evt. skall i et håndkle. Hakk nøttene grovt. Smelt matfettet i en kasseroll på svak varme. Bryt sjokoladen, og legg den i det smeltede fettet. Rør til sjokoladen har smeltet. Ta kasserollen bort fra varmen. Rør i begge sukkertypene. Bland i mel, bakepulver og nøttehakk. Tilsett eggene, ett om gangen. Hell røren i formen og stek i nederste del av ovnen ved 200 °C i ca. 20 minutter, kaken skal være litt klissete i midten. Avkjøl. Bland og kok opp fløten og muscovadorørsukker. Bryt opp sjokoladen i fløteblandingen, og rør inntil den er smeltet. Rør i matfettet. Tilsett konjakken. La den stivne før den bres eller sprøytes over kaken. Oppbevares i kjøleskap. Nytes i små biter.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Julebakst

Endelig tid for julebakst! Bak vakre kaker som skal nytes.

Julegodteri

Julegodteri er obligatorisk for alle som er glad i søtsaker. Sett frem et godterifat med hjemmelaget toffee, karameller, konfekt og trøfler.

Julens småkaker

Julens kaker er så mye mer enn bare pepperkaker! Klassiske småkaker med en julete vri passer perfekt til julekosen på et pent fat eller som små julegaver for den kreative.

Julens beste pakke

De absolutt fineste julegavene å gi og få er de som er laget for hånd og fylt med glede. Og hva er vel mer fylt av kjærlighet enn lekre søtsaker, julete kaker og deilige marmelader?

Juledesserter

Her finner du flere gode smakskombinasjoner som du kan overraske med i julematen.

Julens beste oppskrifter

Tiden rundt jul er vel den koseligste tiden på året. Her finner du julens bakverk, godteri, pynt, drikker, mat og desserter.