Pepperkakekake

Pepperkakekake er moro å lage i julen, og den er dessuten veldig god. Denne pepperkakekaken inneholder både bringebærpannacotta, karamellglasur, myk pepperkake og pepperkakehus som dekorasjon. Pynt gjerne kaken med bringebær på toppen.

12 stk.

ca. 2 timer.

Karakter (0 st)

Ingredienser

Pisket bringebærpannacotta
100 g bringebær
2 dl kremfløte
1 g agar agar
1 dl Dansukker Økologisk Sukker

Myk pepperkake
3 egg
2 dl Dansukker Brun Farin
1 1/2 dl rapsolje
2 1/4 dl hvetemel
1 1/2 ts malt kanel
2 krm malt ingefær
2 krm malt kryddernellik
1/2 ts bikarbonat
1/2 ts salt

Karamellglasur
200 g smetana
2–3 ss dulce de leche
1 ss Dansukker Melis

Dekorasjon
pepperkaker (Last ned mal)
Bringebær

Instruktioner

Lag pannacottaen. Varm opp bringebær og mos gjennom en finmasket sil, ta vare på saften. Kok fløte og agar agar i 2 min.

Tilsett saften og sukker og kok i 1–2 min. til. La avkjøle og dekk pannacottaen med plastfolie. Sett i kjøleskap over natten.

Lag den myke pepperkaken og sett ovnen på 175 °C. Visp sammen egg og sukker til en porøs røre.
Rør inn oljen. Bland de tørre ingrediensene og vend ned i eggedosisen.

Smør en springform, 18 cm, og hell i røren. Stek nederst i ovnen i 35–40 minutter. La avkjøles litt og hvelv deretter kaken over på rist, dekk med bakeklede.

Visp pannacottaen med en elvisp slik at den blir fast og luftig. Del kaken i tre bunner, legg den underste på et kakefat og ha over et lag pannacotta. Legg på neste bunn og et lag pannacotta. Legg på den siste bunnen.

Visp ingrediensene til karamellglasuren og ha den i en sprøytepose. Bre et tynt lag rundt kaken og sett på pepperkakene. Tilsett til slutt glasur og bringebær.

Tips til dekorasjon. Lag dine egne pepperkaker (Last ned mal) eller kjøp og pynt med glasur.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Bakst med eple og pære

Lag herlig bakst med epler og pærer du høster fra hagen eller plukker i butikken.

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren.

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader.

Fredagskos

Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke.

Deilige epler

Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Godsaker med Muscovadorørsukker

Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme.