Pepperkakekake

Pepperkakekake er moro å lage i julen, og den er dessuten veldig god. Denne pepperkakekaken inneholder både bringebærpannacotta, karamellglasur, myk pepperkake og pepperkakehus som dekorasjon. Pynt gjerne kaken med bringebær på toppen.

12 stk.

ca. 2 timer.

Karakter (1 stk)

Ingredienser

Pisket bringebærpannacotta
100 g bringebær
2 dl kremfløte
1 g agar agar
1 dl Dansukker Økologisk Sukker

Myk pepperkake
3 egg
2 dl Dansukker Brun Farin
1 1/2 dl rapsolje
2 1/4 dl hvetemel
1 1/2 ts malt kanel
2 krm malt ingefær
2 krm malt kryddernellik
1/2 ts bikarbonat
1/2 ts salt

Karamellglasur
200 g smetana
2–3 ss dulce de leche
1 ss Dansukker Melis

Dekorasjon
pepperkaker (Last ned mal)
Bringebær

Instruktioner

Lag pannacottaen. Varm opp bringebær og mos gjennom en finmasket sil, ta vare på saften. Kok fløte og agar agar i 2 min.

Tilsett saften og sukker og kok i 1–2 min. til. La avkjøle og dekk pannacottaen med plastfolie. Sett i kjøleskap over natten.

Lag den myke pepperkaken og sett ovnen på 175 °C. Visp sammen egg og sukker til en porøs røre.
Rør inn oljen. Bland de tørre ingrediensene og vend ned i eggedosisen.

Smør en springform, 18 cm, og hell i røren. Stek nederst i ovnen i 35–40 minutter. La avkjøles litt og hvelv deretter kaken over på rist, dekk med bakeklede.

Visp pannacottaen med en elvisp slik at den blir fast og luftig. Del kaken i tre bunner, legg den underste på et kakefat og ha over et lag pannacotta. Legg på neste bunn og et lag pannacotta. Legg på den siste bunnen.

Visp ingrediensene til karamellglasuren og ha den i en sprøytepose. Bre et tynt lag rundt kaken og sett på pepperkakene. Tilsett til slutt glasur og bringebær.

Tips til dekorasjon. Lag dine egne pepperkaker (Last ned mal) eller kjøp og pynt med glasur.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Sitrusmarmelade med safran

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.

Varm kaffedrikk

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Pannekaker med eplekompott og sitronkrem

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør.

Kremet sitronpai

Baking med sitron og appelsin

Appelsin og sitron er smaker som hører vinteren til, og som fungerer veldig godt til baking. Sitrus er oppfriskende og syrlig, men passer også flott i kombinasjon med andre smaker som sjokolade og karamell.

Sjokoladekake

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.

Scones med ost og skinke

Vinterutflukter

Her har vi samlet gode oppskrifter som passer perfekt til vinterturen, og som enkelt kan fylles på termosen og ha i ryggsekken.