Pepperkakekake

Pepperkakekake er moro å lage i julen, og den er dessuten veldig god. Denne pepperkakekaken inneholder både bringebærpannacotta, karamellglasur, myk pepperkake og pepperkakehus som dekorasjon. Pynt gjerne kaken med bringebær på toppen.

12 stk.

PT1H

ca. 2 timer.

Karakter (1 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Pisket bringebærpannacotta
100 g bringebær
2 dl kremfløte
1 g agar agar
1 dl Dansukker Økologisk Sukker

Myk pepperkake
3 egg
2 dl Dansukker Brun Farin
1 1/2 dl rapsolje
2 1/4 dl hvetemel
1 1/2 ts malt kanel
2 krm malt ingefær
2 krm malt kryddernellik
1/2 ts bikarbonat
1/2 ts salt

Karamellglasur
200 g smetana
2–3 ss dulce de leche
1 ss Dansukker Melis

Dekorasjon
pepperkaker (Last ned mal)
Bringebær

Instruktioner

Lag pannacottaen. Varm opp bringebær og mos gjennom en finmasket sil, ta vare på saften. Kok fløte og agar agar i 2 min.

Tilsett saften og sukker og kok i 1–2 min. til. La avkjøle og dekk pannacottaen med plastfolie. Sett i kjøleskap over natten.

Lag den myke pepperkaken og sett ovnen på 175 °C. Visp sammen egg og sukker til en porøs røre.
Rør inn oljen. Bland de tørre ingrediensene og vend ned i eggedosisen.

Smør en springform, 18 cm, og hell i røren. Stek nederst i ovnen i 35–40 minutter. La avkjøles litt og hvelv deretter kaken over på rist, dekk med bakeklede.

Visp pannacottaen med en elvisp slik at den blir fast og luftig. Del kaken i tre bunner, legg den underste på et kakefat og ha over et lag pannacotta. Legg på neste bunn og et lag pannacotta. Legg på den siste bunnen.

Visp ingrediensene til karamellglasuren og ha den i en sprøytepose. Bre et tynt lag rundt kaken og sett på pepperkakene. Tilsett til slutt glasur og bringebær.

Tips til dekorasjon. Lag dine egne pepperkaker (Last ned mal) eller kjøp og pynt med glasur.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Hylleblomstsaft

Svarthyllen er fantastisk!

Endelig blomstrer den fantastiske hyllen! Hylleblomstene kan du høste i juni-juli, og i august modnes hyllebærene. Du kan lage mye godt av både hylleblomster og hyllebær – og oppskriftene er enkle. Her har vi samlet alle de gode oppskriftene våre med hyll!

Jordbærkake

Herlige jordbærtider

Sommeren – tid for vidunderlige jordbær! Nå er det på tide å ta vare på alle jordbærene! De er naturligvis gode å spise som de er, men la deg gjerne inspirere av oppskriftene våre med jordbær. Hvis du ikke rekker å lage noe nå i sesongen, kan bærene enkelt fryses ned til vinteren.

Sommerdesserter

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra godt å by på en syrlig-søt og frisk sommerdessert som avslutning på grillkvelden eller sommerfesten. Her finner du tips til deilige sommerdesserter, både enkle alternativer og for deg som vil prøve noe litt mer avansert.

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

Fløteis på pinne

Lag din egen is

Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!

Sommerdrinker

Sommerdrinker

By noen du bryr deg om på en oppfriskende drink med smak av sommer. Her finner du leskende sommerdrinker for enhver smak, også alkoholfrie alternativer. Hvorfor ikke prøve Boblesangria eller Rabarbra Margarita?