Sommerkake

Friske jordbær og luftig kremostfyll på saftige kakebunner. En fantastisk jordbærkake som vil forbløffe alle.

ca. 12 kakestykker

ca. 2 timer

Karakter (0 stk)

Ingredienser

Bunner
2 1/2 dl rapsolje
1 dl gresk yoghurt
3 egg
3 1/2 dl melk 
5 dl Dansukker Sukker
1 ss vaniljesukker
9 dl hvetemel
1 ts bikarbonat
1 ts bakepulver
1/2 ts salt
1 1/2 dl jordbærsyltetøy 

Fyll 
250 g kremost
5 dl kremfløte
1/2 dl Dansukker Melis
1 ss vaniljesukker 
Skallet fra 1 lime, gjerne usprøytet
Skallet fra 1 sitron, gjerne usprøytet

Dekorasjon
250 g jordbær 
Hvite spiselige blomster

Instruktioner

Sett ovnen på 175 °C varmluft. Kle 3 runde former med bakepapir, ca. 18–20 cm i diameter. 

Visp sammen rapsolje, yoghurt, egg, melk, sukker og vaniljesukker. Bland sammen de tørre ingrediensene i en bolle, og rør inn i blandingen. Til slutt, vend inn jordbærsyltetøy.

Fordel røren likt i formene og stek i ovnen i ca. 30 minutter. Ta ut bunnene og vend dem opp-ned på et bakepapir. Avkjøles helt.

Fyll
Visp kremosten kremaktig. Tilsett fløte og visp til en luftig blanding. Vend ned skall fra sitron og lime, melis og vaniljesukker. Oppbevares i kjøleskapet til kaken er klar til montering.

Montering av kaken
Legg en bunn på et kakefat. Fordel ut 1/3 av fyllet i et jevnt lag. Topp med skivede jordbær. Gjenta på de to gjenværende bunnene. Stikk i spiselige blomster eller valgfri pynt. Kaken holder seg i kjøleskapet i ca. 1–2 dager.

 

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Sitrusmarmelade med safran

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.

Varm kaffedrikk

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Pannekaker med eplekompott og sitronkrem

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør.

Kremet sitronpai

Baking med sitron og appelsin

Appelsin og sitron er smaker som hører vinteren til, og som fungerer veldig godt til baking. Sitrus er oppfriskende og syrlig, men passer også flott i kombinasjon med andre smaker som sjokolade og karamell.

Sjokoladekake

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.

Scones med ost og skinke

Vinterutflukter

Her har vi samlet gode oppskrifter som passer perfekt til vinterturen, og som enkelt kan fylles på termosen og ha i ryggsekken.