Sommerkake

Friske jordbær og luftig kremostfyll på saftige kakebunner. En fantastisk jordbærkake som vil forbløffe alle.

ca. 12 kakestykker

PT1H

ca. 2 timer

Karakter (0 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Bunner
2 1/2 dl rapsolje
1 dl gresk yoghurt
3 egg
3 1/2 dl melk 
5 dl Dansukker Sukker
1 ss vaniljesukker
9 dl hvetemel
1 ts bikarbonat
1 ts bakepulver
1/2 ts salt
1 1/2 dl jordbærsyltetøy 

Fyll 
250 g kremost
5 dl kremfløte
1/2 dl Dansukker Melis
1 ss vaniljesukker 
Skallet fra 1 lime, gjerne usprøytet
Skallet fra 1 sitron, gjerne usprøytet

Dekorasjon
250 g jordbær 
Hvite spiselige blomster

Instruktioner

Sett ovnen på 175 °C varmluft. Kle 3 runde former med bakepapir, ca. 18–20 cm i diameter. 

Visp sammen rapsolje, yoghurt, egg, melk, sukker og vaniljesukker. Bland sammen de tørre ingrediensene i en bolle, og rør inn i blandingen. Til slutt, vend inn jordbærsyltetøy.

Fordel røren likt i formene og stek i ovnen i ca. 30 minutter. Ta ut bunnene og vend dem opp-ned på et bakepapir. Avkjøles helt.

Fyll
Visp kremosten kremaktig. Tilsett fløte og visp til en luftig blanding. Vend ned skall fra sitron og lime, melis og vaniljesukker. Oppbevares i kjøleskapet til kaken er klar til montering.

Montering av kaken
Legg en bunn på et kakefat. Fordel ut 1/3 av fyllet i et jevnt lag. Topp med skivede jordbær. Gjenta på de to gjenværende bunnene. Stikk i spiselige blomster eller valgfri pynt. Kaken holder seg i kjøleskapet i ca. 1–2 dager.

 

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Kokos- og karamellpopcorn

Fredagskos

Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke. Lad opp til helgen ved å slappe av i TV-sofaen sammen med familie, venner og noe ekstra godt. Vi har oppskriften på en alle tiders koselig kveld!

Varm sjokolade

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Enkel eplekake

Bakst med eple og pære

Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter. Du finner her oppskrifter på blant annet smaksrik pæregalette med chèvre og saftige eplemunker.

Chutney

Chutney - kryddersterk smakstilsetning

Chutney har sin opprinnelse i den indiske kjøkkenet og består normalt av innkokt frukt, sukker og krydder. Chutney passer til det meste og er en kryddersterk smakstilsetning. Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på chutneyer som du kan bruke i matlagingen.

Eplemos

Deilige epler

Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Karamellpai med nøtter

Godsaker med Muscovadorørsukker

Dansukkers Fairtrade-merkede muscovadorørsukker utvinnes av sukkerrør fra Mauritius og har smaksnyanser av lakris. Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme. Server til nybrygget kaffe, og nyt!