Sommerkake

Friske jordbær og luftig kremostfyll på saftige kakebunner. En fantastisk jordbærkake som vil forbløffe alle.

ca. 12 kakestykker

ca. 2 timer

Karakter (0 stk)

Ingredienser

Bunner
2 1/2 dl rapsolje
1 dl gresk yoghurt
3 egg
3 1/2 dl melk 
5 dl Dansukker Sukker
1 ss vaniljesukker
9 dl hvetemel
1 ts bikarbonat
1 ts bakepulver
1/2 ts salt
1 1/2 dl jordbærsyltetøy 

Fyll 
250 g kremost
5 dl kremfløte
1/2 dl Dansukker Melis
1 ss vaniljesukker 
Skallet fra 1 lime, gjerne usprøytet
Skallet fra 1 sitron, gjerne usprøytet

Dekorasjon
250 g jordbær 
Hvite spiselige blomster

Instruktioner

Sett ovnen på 175 °C varmluft. Kle 3 runde former med bakepapir, ca. 18–20 cm i diameter. 

Visp sammen rapsolje, yoghurt, egg, melk, sukker og vaniljesukker. Bland sammen de tørre ingrediensene i en bolle, og rør inn i blandingen. Til slutt, vend inn jordbærsyltetøy.

Fordel røren likt i formene og stek i ovnen i ca. 30 minutter. Ta ut bunnene og vend dem opp-ned på et bakepapir. Avkjøles helt.

Fyll
Visp kremosten kremaktig. Tilsett fløte og visp til en luftig blanding. Vend ned skall fra sitron og lime, melis og vaniljesukker. Oppbevares i kjøleskapet til kaken er klar til montering.

Montering av kaken
Legg en bunn på et kakefat. Fordel ut 1/3 av fyllet i et jevnt lag. Topp med skivede jordbær. Gjenta på de to gjenværende bunnene. Stikk i spiselige blomster eller valgfri pynt. Kaken holder seg i kjøleskapet i ca. 1–2 dager.

 

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Syltetøy og marmelade

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene.

Is med syltetøykake

Lag din egen is

Lag din egen is i sommer! Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!

Rabarbra- og jordbærostekake

Bak med sommerens bær

Bak med sommerens bær, og by på noe hjemmelaget til festen. En pai eller kake med friske, syrlige bær er perfekt for ettermiddagskosen. Ta vare på sommerens bær, og gled deg over at det er ferie!

Rababrabobler

Sommerdrinker

By noen du bryr deg om på en oppfriskende drink med smak av sommer. Her finner du leskende sommerdrinker for enhver smak, også alkoholfrie alternativer.

Pannacotta

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra godt å by på en syrlig-søt og frisk sommerdessert som avslutning på grillkvelden eller sommerfesten. Her finner du tips til deilige sommerdesserter, både enkle alternativer og for deg som vil prøve noe litt mer avansert.

Saft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og her kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre.