Ingredienser
Bunner
2 1/2 dl rapsolje
1 dl gresk yoghurt
3 egg
3 1/2 dl melk
5 dl Dansukker Sukker
1 ss vaniljesukker
9 dl hvetemel
1 ts bikarbonat
1 ts bakepulver
1/2 ts salt
1 1/2 dl jordbærsyltetøy
Fyll
250 g kremost
5 dl kremfløte
1/2 dl Dansukker Melis
1 ss vaniljesukker
Skallet fra 1 lime, gjerne usprøytet
Skallet fra 1 sitron, gjerne usprøytet
Dekorasjon
250 g jordbær
Hvite spiselige blomster
Instruktioner
Sett ovnen på 175 °C varmluft. Kle 3 runde former med bakepapir, ca. 18–20 cm i diameter.
Visp sammen rapsolje, yoghurt, egg, melk, sukker og vaniljesukker. Bland sammen de tørre ingrediensene i en bolle, og rør inn i blandingen. Til slutt, vend inn jordbærsyltetøy.
Fordel røren likt i formene og stek i ovnen i ca. 30 minutter. Ta ut bunnene og vend dem opp-ned på et bakepapir. Avkjøles helt.
Fyll
Visp kremosten kremaktig. Tilsett fløte og visp til en luftig blanding. Vend ned skall fra sitron og lime, melis og vaniljesukker. Oppbevares i kjøleskapet til kaken er klar til montering.
Montering av kaken
Legg en bunn på et kakefat. Fordel ut 1/3 av fyllet i et jevnt lag. Topp med skivede jordbær. Gjenta på de to gjenværende bunnene. Stikk i spiselige blomster eller valgfri pynt. Kaken holder seg i kjøleskapet i ca. 1–2 dager.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lekkert med tyttebær
Tyttebær er bare lekkert! De kan dessuten brukes til mye forskjellig. Av tyttebær kan vi lage både gode kaker, syltetøy og drikker! Nedenfor finner du våre syrlige tyttebæroppskrifter.

Bakst med eple og pære
Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter. Du finner her oppskrifter på blant annet smaksrik pæregalette med chèvre og saftige eplemunker.

Chutney - kryddersterk smakstilsetning
Chutney har sin opprinnelse i den indiske kjøkkenet og består normalt av innkokt frukt, sukker og krydder. Chutney passer til det meste og er en kryddersterk smakstilsetning. Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på chutneyer som du kan bruke i matlagingen.

Plommer i sesong
Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommegaletten.

Deilige epler
Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Godsaker med Muscovadorørsukker
Dansukkers Fairtrade-merkede muscovadorørsukker utvinnes av sukkerrør fra Mauritius og har smaksnyanser av lakris. Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme. Server til nybrygget kaffe, og nyt!