Hjerteformet kake med sitronkrem

En lekker og nydelig hjerteformet kake med søt og syrlig sitronkrem. Pynt den med friske bær og opplev ren kjærlighet og glede!

10–12 porsjoner

ca. 2 timer

Karakter (0 stk)

Ingredienser

Sukkerbrød
4 egg
2 dl Dansukker Sukker
1 ts vaniljesukker
1 dl hvetemel
1 dl potetmel
1 ts bakepulver
1 dl mandelmel

Sitronkrem
6 dl kremfløte
500 g mascarpone, kald
3 dl Dansukker Melis
1 ts vaniljesukker
skallet fra 1 1/2–2 økologiske sitroner
3–5 ss sitronsaft (ca. 1 1/2 sitron)

Pynt
150 g bringebær
100 g jordbær
Spiselige, usprøytede blomster og sitronmelisse
Dansukker Melis

Instruktioner

Sett ovnen på 175 °C over- og undervarme. 

Smør en hjerteform med avtagbare kanter på ca. 24–26 cm i diameter.

Visp egg, sukker og vaniljesukker lett og luftig. Bland sammen hvetemel, potetmel, mandelmel og bakepulver i en bolle. Vend det tørre inn i eggedosisen og bland til en jevn røre.

Hell røren i formen og stek den på nederste rille i ca. 40 minutter. La kaken hvile i formen i 5 minutter. Hvelv kaken over på rist og la den avkjøles.

Lag sitronkremen. Visp fløte, mascarpone, melis og vaniljesukker stivt. Vend inn skallet og saften fra sitronene, og rør kremen forsiktig sammen. Ha kremen over i en sprøytepose med valgfri sprøytetipp. 

Montering
Skjær ut et hjerte i midten av sukkerbrødet slik at det gjenstår en kant på ca. 4 cm. Det lille hjertet fra midten kan fryses ned til en annen anledning. Skjær det store hjertet i tre bunner. 

Legg en sukkerbrødbunn på et kakefat og sprøyt topper med sprøyteposen på hele bunnen, litt inn fra kantene. Legg forsiktig på en ny bunn og sprøyt krem på hele denne også. Legg på den siste bunnen og gjenta med sprøyteposen. Pynt med bringebær, jordbær, sitronmelisse og spiselige blomster etter eget ønske. Sikt over melis.

Tips
Både sukkerbrødet og sitronkremen kan lages dagen før kaken skal settes sammen.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Syltetøy og marmelade

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene.

Is med syltetøykake

Lag din egen is

Lag din egen is i sommer! Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!

Rabarbra- og jordbærostekake

Bak med sommerens bær

Bak med sommerens bær, og by på noe hjemmelaget til festen. En pai eller kake med friske, syrlige bær er perfekt for ettermiddagskosen. Ta vare på sommerens bær, og gled deg over at det er ferie!

Rababrabobler

Sommerdrinker

By noen du bryr deg om på en oppfriskende drink med smak av sommer. Her finner du leskende sommerdrinker for enhver smak, også alkoholfrie alternativer.

Pannacotta

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra godt å by på en syrlig-søt og frisk sommerdessert som avslutning på grillkvelden eller sommerfesten. Her finner du tips til deilige sommerdesserter, både enkle alternativer og for deg som vil prøve noe litt mer avansert.

Saft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og her kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre.