Hjerteformet kake med sitronkrem

En lekker og nydelig hjerteformet kake med søt og syrlig sitronkrem. Pynt den med friske bær og opplev ren kjærlighet og glede!

10–12 porsjoner

PT1H

ca. 2 timer

Karakter (0 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Sukkerbrød
4 egg
2 dl Dansukker Sukker
1 ts vaniljesukker
1 dl hvetemel
1 dl potetmel
1 ts bakepulver
1 dl mandelmel

Sitronkrem
6 dl kremfløte
500 g mascarpone, kald
3 dl Dansukker Melis
1 ts vaniljesukker
skallet fra 1 1/2–2 økologiske sitroner
3–5 ss sitronsaft (ca. 1 1/2 sitron)

Pynt
150 g bringebær
100 g jordbær
Spiselige, usprøytede blomster og sitronmelisse
Dansukker Melis

Instruktioner

Sett ovnen på 175 °C over- og undervarme. 

Smør en hjerteform med avtagbare kanter på ca. 24–26 cm i diameter.

Visp egg, sukker og vaniljesukker lett og luftig. Bland sammen hvetemel, potetmel, mandelmel og bakepulver i en bolle. Vend det tørre inn i eggedosisen og bland til en jevn røre.

Hell røren i formen og stek den på nederste rille i ca. 40 minutter. La kaken hvile i formen i 5 minutter. Hvelv kaken over på rist og la den avkjøles.

Lag sitronkremen. Visp fløte, mascarpone, melis og vaniljesukker stivt. Vend inn skallet og saften fra sitronene, og rør kremen forsiktig sammen. Ha kremen over i en sprøytepose med valgfri sprøytetipp. 

Montering
Skjær ut et hjerte i midten av sukkerbrødet slik at det gjenstår en kant på ca. 4 cm. Det lille hjertet fra midten kan fryses ned til en annen anledning. Skjær det store hjertet i tre bunner. 

Legg en sukkerbrødbunn på et kakefat og sprøyt topper med sprøyteposen på hele bunnen, litt inn fra kantene. Legg forsiktig på en ny bunn og sprøyt krem på hele denne også. Legg på den siste bunnen og gjenta med sprøyteposen. Pynt med bringebær, jordbær, sitronmelisse og spiselige blomster etter eget ønske. Sikt over melis.

Tips
Både sukkerbrødet og sitronkremen kan lages dagen før kaken skal settes sammen.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbrakake med italiensk marengs

Tid for rabarbra

Nå skyter rabarbraen i været, og det er på tide å høste de første spede stilkene. Rabarbrapai er en klassiker, men alternativene er mange og lekre.

Fløteis på pinne

Lag din egen is

Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!

Kaffe og kake

Kaffekos i vårsolen

Inviter til kaffekos i solen! Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på bakverk og drikke for en deilig ettermiddag ute på balkongen, i parken eller i hagen.

Sommerkake

Kaker til vårens feiringer

Vakre kaker til vårens fester! Ingen fest er komplett uten kake! Så hvorfor ikke servere en deilig hjemmelaget kreasjon til årets mest minneverdige begivenheter? Finn inspirasjon til din neste festkake hos oss.

Grillmarinade

Gode grillsauser, marinader og rubs

Sett en ekstra piff på grillkvelden med en god, hjemmelaget saus som tilbehør. Her finner du raske og enkle oppskrifter for enhver anledning.

Blondies med stikkelsbærmarmelade

Bakst i langpanne

Å bake i langpanne er både enkelt og praktisk, og fremfor alt blir det jo så mye om gangen. Perfekt hvis du skal ha selskap eller ha med kaffemat på jobben.