Ingredienser
Sukkerbrød
4 egg
2 dl Dansukker Sukker
1 ts vaniljesukker
1 dl hvetemel
1 dl potetmel
1 ts bakepulver
1 dl mandelmel
Sitronkrem
6 dl kremfløte
500 g mascarpone, kald
3 dl Dansukker Melis
1 ts vaniljesukker
skallet fra 1 1/2–2 økologiske sitroner
3–5 ss sitronsaft (ca. 1 1/2 sitron)
Pynt
150 g bringebær
100 g jordbær
Spiselige, usprøytede blomster og sitronmelisse
Dansukker Melis
Instruktioner
Sett ovnen på 175 °C over- og undervarme.
Smør en hjerteform med avtagbare kanter på ca. 24–26 cm i diameter.
Visp egg, sukker og vaniljesukker lett og luftig. Bland sammen hvetemel, potetmel, mandelmel og bakepulver i en bolle. Vend det tørre inn i eggedosisen og bland til en jevn røre.
Hell røren i formen og stek den på nederste rille i ca. 40 minutter. La kaken hvile i formen i 5 minutter. Hvelv kaken over på rist og la den avkjøles.
Lag sitronkremen. Visp fløte, mascarpone, melis og vaniljesukker stivt. Vend inn skallet og saften fra sitronene, og rør kremen forsiktig sammen. Ha kremen over i en sprøytepose med valgfri sprøytetipp.
Montering
Skjær ut et hjerte i midten av sukkerbrødet slik at det gjenstår en kant på ca. 4 cm. Det lille hjertet fra midten kan fryses ned til en annen anledning. Skjær det store hjertet i tre bunner.
Legg en sukkerbrødbunn på et kakefat og sprøyt topper med sprøyteposen på hele bunnen, litt inn fra kantene. Legg forsiktig på en ny bunn og sprøyt krem på hele denne også. Legg på den siste bunnen og gjenta med sprøyteposen. Pynt med bringebær, jordbær, sitronmelisse og spiselige blomster etter eget ønske. Sikt over melis.
Tips
Både sukkerbrødet og sitronkremen kan lages dagen før kaken skal settes sammen.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade
Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade.

Syltede sommergrønnsaker
Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Lag saft i sommer
Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider.

Blåbær – skogens beste bær
Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommeplukking
Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærluksus
Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.