Lagkake med påskevri

Ca. 10 stykker 2 timer og 20 min.
Lagkake med påskevri
Stemmer: (2stemmer)

Ingredienser

    Bringebærbunn

    • 4 egg
    • 4 dl Dansukker Finkornet Sukker
    • 1 dl bringebær, ca. 100 g
    • 4 dl hvetemel
    • 2 ts bakepulver
    • 1 ts vaniljesukker

    Sitronkrem

    • 200 g hvit sjokolade
    • 250 g smør, romtemperert
    • 3 1/2–4 dl Dansukker Melis
    • 300 g kremost
    • Skallet av 1–2 sitroner, gjerne økologiske

    Glasur

    • 4 dl Dansukker Melis

    Valgfri smakstilsetning

    • Saften av 3 pasjonsfrukter eller
    • 2–3 ss friskpresset sitronsaft eller
    • 150 g mango, frossen
    • 4–5 dl Dansukker Melis
    • Gul konditorfarge

    Dekorasjon

    • Hvit sjokolade, høvlet
    • Påskeegg
    • Spiselige blomster

    Start med bringebærbunnene. Sett ovnen på 175 °C.

    Visp egg og sukker hvitt og luftig i noen minutter. Press bringebærene gjennom en finmasket sil, og tilsett saften i egg- og sukkerblandingen.

    Bland hvetemel, bakepulver og vaniljesukker i en bolle, og vend det inn i røren.

    Hell røren i 2 smurte former med løs kant, 16–18 cm i diameter. Stek bunnene i nedre delen av ovnen i ca. 20–25 minutter. Avkjøl bunnene på rist.

    Lag sitronkremen. Smelt den hvite sjokoladen over vannbad. Avkjøl.

    Visp smøret, og tilsett den avkjølte sjokoladen. Visp sammen melis og kremost i en egen bolle. Tilsett smørblandingen.

    Riv sitronskall ned i kremen, og sett den et kaldt sted.

    Skjær hver bunn i to, og legg den ene på et kakefat. Stryk over et lag sitronkrem, og legg på neste bunn. Stryk over et lag sitronkrem, og gjenta. Legg på den øverste bunnen, og stryk over et tynt lag sitronkrem over hele kaken. Sett kaken i kjøleskapet i ca. 30 minutter for å stivne.

    Ta ut av kjøleskapet, og stryk på et siste lag med sitronkrem over hele kaken, og jevn ut. Sett tilbake i kjøleskapet for å stivne, ca. 30 minutter.

    Imens lager du glasuren. Bland melis og valgfri smakstilsetning. Glasuren skal være tykk nok til å bli værende på toppen av kaken. Tilsett gul konditorfarge for å gi litt ekstra farge.

    Ha glasuren i en beholder med helletut, og hell den forsiktig på toppen av kaken. La glasuren renne ned over kantene. La stivne.

    Høvle hvit sjokolade, og legg som et hi midt på kaken, plasser noen godteriegg oppå. Dekorer resten av kaken med godteriegg, og strø spiselige blomster over kaken.

    Oppskriften er utarbeidet av

    Dansukker