Sjokoladepai med italiensk marengs

10–12 porsjoner

PT55M

1 time + ca. 2–3 timer i kjøleskap

Karakter (30 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Bunn
50 g smør
10 stk. Digestive-kjeks
3 ss Dansukker Brun Farin

Sjokoladekrem
1 1/2 dl kremfløte
1 dl Dansukker Demerarasukker
1 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
3 eggeplommer
150 g mørk sjokolade
90 g smør, romtemperert
1 klype salt

Italiensk marengs
2 eggehviter
2 1/2 dl Dansukker Sukker
1 dl vann
Skallet av 1/2 sitron, gjerne usprøytet

Instruktioner

Smelt smøret, og kjør det i kjøkkenmaskin sammen med Digistive-kjeks og brun farin. Trykk ut smuldredeigen i en rund form med avtakbar bunn, ca. 18 cm i diameter.

Varm opp fløte, demerarasukker og muscovadorørsukker i en gryte. Sett nøttene til side.

Visp lett sammen eggeplommene i en bolle. Tilsett fløteblandingen mens du visper, og hell deretter alt tilbake i gryten. Varm opp til ca. 85 °C.

Finhakk sjokoladen, og ha den i fløteblandingen. Rør til en jevn røre, og tilsett deretter smøret, litt om gangen, og til slutt en klype salt. Rør til en jevn røre.

Hell sjokoladekremen over bunnen, og la den stivne i kjøleskapet i ca. 2–3 timer.

Visp eggehvitene til et fast skum. Kok opp sukker, vann og sitronskall i en tykkbunnet gryte, og varm til 120 °C. Hell sukkerlaken i en tynn stråle ned i eggehviteskummet mens du visper. Visp til marengsen er avkjølt.

Ha marengsmassen i en sprøytepose med valgfri tupp, og sprøyt over sjokoladepaien. Brenn av marengsen med en brenner, og server paien.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbrakake med italiensk marengs

Tid for rabarbra

Nå skyter rabarbraen i været, og det er på tide å høste de første spede stilkene. Rabarbrapai er en klassiker, men alternativene er mange og lekre.

Fløteis på pinne

Lag din egen is

Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!

Kaffe og kake

Kaffekos i vårsolen

Inviter til kaffekos i solen! Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på bakverk og drikke for en deilig ettermiddag ute på balkongen, i parken eller i hagen.

Sommerkake

Kaker til vårens feiringer

Vakre kaker til vårens fester! Ingen fest er komplett uten kake! Så hvorfor ikke servere en deilig hjemmelaget kreasjon til årets mest minneverdige begivenheter? Finn inspirasjon til din neste festkake hos oss.

Grillmarinade

Gode grillsauser, marinader og rubs

Sett en ekstra piff på grillkvelden med en god, hjemmelaget saus som tilbehør. Her finner du raske og enkle oppskrifter for enhver anledning.

Blondies med stikkelsbærmarmelade

Bakst i langpanne

Å bake i langpanne er både enkelt og praktisk, og fremfor alt blir det jo så mye om gangen. Perfekt hvis du skal ha selskap eller ha med kaffemat på jobben.