Ingredienser
300 g knuste fullkornskjeks
50 g hakkede mandler
1/2 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
1 ts vaniljesukker
125 g smeltet smør eller margarin
75 g sjokolade av god kvalitet, hvit, lys eller mørk
Fyll
2 bokser mandarinbåter (á 312 g)
3 dl kremfløte
2 dl melk
1 dl Dansukker Sukker
5 gelatinark
Instruktioner
Bland kjekssmuler, mandler og begge sukkertypene i en bolle. Tilsett matfettet, og rør godt. Trykk ut blandingen i en springform, ca. 24 cm i diameter. Settes i kjøleskap.
Smelt sjokoladen i mikrobølgeovn på svak varme eller i vannbad. Pensle sjokoladen over kakebunnen.
Hell laken av mandarinene. Legg til side en fjerdedel av båtene til pynt, resten fordeles på bunnen. Legg gelatinarkene i bløt i rikelig med vann.
Bland fløte, melk og sukker i en kasserolle, kok opp og la koke i 1 minutt. Tilsett de bløtlagte gelatinarkene. Avkjøl blandingen litt før den helles over mandarinene. Settes i kjøleskap for å stivne. Pynt med mandarinbåter.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade
Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade.

Syltede sommergrønnsaker
Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Lag saft i sommer
Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider.

Blåbær – skogens beste bær
Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommeplukking
Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærluksus
Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.