Minipaier med stikkelsbærmarmelade

ca. 20 små paier 1 1/2 time
Disk opp med artige minipaier i porsjonsstørrelse til festen. Sammen med stikkelsbærmarmeladen blir minipaiene garantert en smaksfavoritt blant gjestene.
Minipaier med stikkelsbærmarmelade
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

    Mørdeig

    • 300 g smør
    • 2 1/2 dl Dansukker Melis
    • 7 dl hvetemel
    • 1 klype salt
    • 1 egg

    Stikkelsbærmarmelade

    • 500 g stikkelsbær
    • 500 g Dansukker Syltesukker
    • 1 kanelstang

    Skjær det kalde smøret i biter, og tilsett melis og hvetemel. Bland i en mikser. Tilsett egget og en klype salt. Miks en kort stund til, og legg deretter deigen på et melet bakebord.

    Arbeid sammen deigen, men ikke kna den for mye. Dekk over med plast og la stå i kjøleskapet i 30 minutter.

    Lag stikkelsbærmarmelade. Skyll stikkelsbærene og kok dem i ca. 3 minutter.

    Mos stikkelsbærene grovt, slik at det blir igjen litt biter. Bland i syltesukker og kanelstang. La koke i ca. 10 minutter.

    Skum godt av, og hell over på varme, rene glass. Skru på lokket. Oppbevar kjølig.

    Sett ovnen på 185 °C. Kjevl ut deigen til ca. 1 mm tykkelse på et melet bakebord, og bruk en rund form til å trykke ut 20 kaker med ca. 7 cm diameter. Pensle en muffinsplate, og trykk de runde paideigene jevnt inn i formene.

    Legg på en klatt stikkelsbærmarmelade. Bruk en rund form til å trykke ut 20 lokk med ca. 6 cm diameter. Stikk ut et mønster midt på lokket. Legg lokket på paiene og trykk fint til kantene.

    Stek paiene midt i ovnen i ca. 17–20 minutter. La avkjøles.

    Server med vaniljeis.

    Oppskriften er utarbeidet av

    Dansukker