Smuldrepai

Karakter (31 stk)

Ingredienser

150 g smør
3 dl hvetemel
2 dl Dansukker Sukker
1 1/2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker

Fyll
600–800 g frukt eller bær
1/2–3/4 dl Dansukker Sukker
1–2 ss potetmel

Instruktioner

Smelt smøret i en kasserolle. Ta kasserollen fra platen, og la den stå i 5 minutter. Bland de øvrige ingrediensene i en bolle. Hell på smøret, og bland godt. Sett i kjøleskap et par timer. Legg frukt eller bær etter eget valg i en smurt paiform. Strø potetmel over bærene/frukten, slik at saften suges opp av melet. Smuldre paideigen over. Stekes midt i ovnen ved 200 °C i ca. 30 minutter.

Variasjoner
Du kan smakssette deigen med 2 krm malt kardemomme.
Bytt ut 1 dl av hvetemelet med 1 dl havregryn.
Eplepai blir ekstra god hvis du bytter ut halvparten av sukkeret med brunt sukker. Dypp gjerne eplebitene i litt kanel før de legges i formen. Hakkede mandler er ekstra godt til plommer.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Syltetøy og marmelade

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene.

Is med syltetøykake

Lag din egen is

Lag din egen is i sommer! Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!

Rabarbra- og jordbærostekake

Bak med sommerens bær

Bak med sommerens bær, og by på noe hjemmelaget til festen. En pai eller kake med friske, syrlige bær er perfekt for ettermiddagskosen. Ta vare på sommerens bær, og gled deg over at det er ferie!

Rababrabobler

Sommerdrinker

By noen du bryr deg om på en oppfriskende drink med smak av sommer. Her finner du leskende sommerdrinker for enhver smak, også alkoholfrie alternativer.

Pannacotta

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra godt å by på en syrlig-søt og frisk sommerdessert som avslutning på grillkvelden eller sommerfesten. Her finner du tips til deilige sommerdesserter, både enkle alternativer og for deg som vil prøve noe litt mer avansert.

Saft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og her kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre.