Eplepai med mandel

ca. 8 porsjoner

Karakter (30 stk)

Ingredienser

Deig
125 g smør eller margarin
3 1/4 dl hvetemel
1/2 dl Dansukker Melis
1 egg

Fyll
500 g epler
250 g mandelmasse
3 egg
3 ss hvetemel
1 1/2 dl melk

Pynt
1/2 dl Dansukker Demerarasukker
mandelflak
 

Instruktioner

Arbeid sammen ingrediensene til deigen. La hvile på et kjølig sted i 30 minutter.

Sett ovnen på 200 °C. Trykk ut deigen i en paiform. Prikk hull.

Bland mandelmassen med eggene. Rør i melet og deretter melken. Hell røren over i formen.

Skrell eplene, fjern kjernehusene og del eplene i båter. Trykk båtene ned i røren. Dryss over demerarasukker och mandelflak.

Stekes nederst i ovnen i ca. 45 minutter.

Serveres lunken eller kald, gjerne med litt lettvispet krem eller rømme, vaniljesaus eller vaniljeis.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder.

Bakst med eple og pære

Lag herlig bakst med epler og pærer du høster fra hagen eller plukker i butikken! Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter.

Blåbær – skogens beste bær

Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Sylting og safting

Det er både enkelt og godt å lage sitt eget syltetøy og sin egen saft. Sukkeret fremhever smaken på bærene og frukten du bruker, og sørger for at mesterverket ditt holder seg lenger.

Lekkert med tyttebær

Tyttebær er bare lekkert! De kan dessuten brukes til mye forskjellig. Av tyttebær kan vi lage både gode kaker, syltetøy og drikker!

Chutney - kryddersterk smakstilsetning

Chutney har sin opprinnelse i den indiske kjøkkenet og består normalt av innkokt frukt, sukker og krydder. Chutney passer til det meste og er en kryddersterk smakstilsetning.