Pekankaramellpai

Nyt en eksklusiv pekankaramellpai med juleduftende kakebunn, myk pekankaramell og fyldig sjokoladetrøffel. Alt du kan ønske deg av en pekankaramellpai.

ca. 12 stykker

1 time + 2 timer i kjøleskap

Karakter (0 stk)

Ingredienser

Bunn
60 g smør
100 g pepperkaker
150 g chocolate chip cookies

Pekankaramell
100 g pekannøtter
1 1/2 dl Dansukker Demerarasukker
1 1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1 1/2 dl kremfløte
75 g smør

Trøffel
70 g melkesjokolade
70 g mørk sjokolade
1 dl kremfløte
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1 klype salt

Pynt
50 g pekannøtter
smulene fra bunnen
frosne tyttebær

Instruktioner

Smelt smøret og kjør det i kjøkkenmaskin sammen med pepperkaker og chocolate chip cookies. Trykk ut blandingen i en paiform med avtakbar bunn, ca. 24 cm i diameter. Fordel blandingen slik at det blir en tykk kant helt opp til toppen av formen. Spar litt paismuler til pynt. Sett paiformen i kjøleskapet.

Grovhakk pekannøtter og sett til sides. Bland resten av ingrediensene til pekankaramellen i en tykkbunnet kasserolle. La koke til 120 °C. Vend inn pekannøttene i karamellrøren og hell røren i paiskallet. Sett i kjøleskap.

Finhakk sjokoladen til trøffelen og sett den til sides. Kok opp fløte og sirup, tilsett sjokolade og salt. Rør til en jevn konsistens. Hell trøffelen over karamellen og sett i kjøleskap.

Dekorer pekankaramellpaien med pekannøtter, paismuler og tyttebær.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Spre kjærlighet på Valentinsdagen

By på kaffe med noe ekstra godt som er en fryd for både øye og gane. Og din Valentin blir garantert glad.

Vinterutflukter

Løype! Fyll på med energi i vinterferiens løyper og bakker. Her har vi samlet gode oppskrifter som passer perfekt til vinterturen.

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør. 

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.

Varmer godt på kalde dager

Varme drikker er godt til alle årstider i det lunefulle nordiske klimaet vårt. Men først og fremst setter vi ordentlig pris på det varme etter at vi har vært på skitur om vinteren.

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt?