Bunn
Pekankaramell
Trøffel
Pynt
Smelt smøret og kjør det i kjøkkenmaskin sammen med pepperkaker og chocolate chip cookies. Trykk ut blandingen i en paiform med avtakbar bunn, ca. 24 cm i diameter. Fordel blandingen slik at det blir en tykk kant helt opp til toppen av formen. Spar litt paismuler til pynt. Sett paiformen i kjøleskapet.
Grovhakk pekannøtter og sett til sides. Bland resten av ingrediensene til pekankaramellen i en tykkbunnet kasserolle. La koke til 120 °C. Vend inn pekannøttene i karamellrøren og hell røren i paiskallet. Sett i kjøleskap.
Finhakk sjokoladen til trøffelen og sett den til sides. Kok opp fløte og sirup, tilsett sjokolade og salt. Rør til en jevn konsistens. Hell trøffelen over karamellen og sett i kjøleskap.
Dekorer pekankaramellpaien med pekannøtter, paismuler og tyttebær.
Oppskriften er utarbeidet av