Pekankaramellpai

Nyt en eksklusiv pekankaramellpai med juleduftende kakebunn, myk pekankaramell og fyldig sjokoladetrøffel. Alt du kan ønske deg av en pekankaramellpai.

ca. 12 stykker

PT55M

1 time + 2 timer i kjøleskap

Karakter (0 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Bunn
60 g smør
100 g pepperkaker
150 g chocolate chip cookies

Pekankaramell
100 g pekannøtter
1 1/2 dl Dansukker Demerarasukker
1 1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1 1/2 dl kremfløte
75 g smør

Trøffel
70 g melkesjokolade
70 g mørk sjokolade
1 dl kremfløte
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1 klype salt

Pynt
50 g pekannøtter
smulene fra bunnen
frosne tyttebær

Instruktioner

Smelt smøret og kjør det i kjøkkenmaskin sammen med pepperkaker og chocolate chip cookies. Trykk ut blandingen i en paiform med avtakbar bunn, ca. 24 cm i diameter. Fordel blandingen slik at det blir en tykk kant helt opp til toppen av formen. Spar litt paismuler til pynt. Sett paiformen i kjøleskapet.

Grovhakk pekannøtter og sett til sides. Bland resten av ingrediensene til pekankaramellen i en tykkbunnet kasserolle. La koke til 120 °C. Vend inn pekannøttene i karamellrøren og hell røren i paiskallet. Sett i kjøleskap.

Finhakk sjokoladen til trøffelen og sett den til sides. Kok opp fløte og sirup, tilsett sjokolade og salt. Rør til en jevn konsistens. Hell trøffelen over karamellen og sett i kjøleskap.

Dekorer pekankaramellpaien med pekannøtter, paismuler og tyttebær.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

3-døgnsagurk

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Sommersaft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider. 

Blåbærsyltetøj

Blåbær – skogens beste bær

Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommegalette med mandelflak

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærcobbler i porsjonsformer

Bjørnebærluksus

Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.