Pekankaramellpai - Oppskrifter

Pekankaramellpai

ca. 12 stykker 1 time + 2 timer i kjøleskap
Nyt en eksklusiv pekankaramellpai med juleduftende kakebunn, myk pekankaramell og fyldig sjokoladetrøffel. Alt du kan ønske deg av en pekankaramellpai.
Pekankaramellpai
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

    Bunn

    • 60 g smør
    • 100 g pepperkaker
    • 150 g chocolate chip cookies

    Pekankaramell

    • 100 g pekannøtter
    • 1 1/2 dl Dansukker Demerarasukker
    • 1 1/2 dl Dansukker Lys Sirup
    • 1 1/2 dl kremfløte
    • 75 g smør

    Trøffel

    • 70 g melkesjokolade
    • 70 g mørk sjokolade
    • 1 dl kremfløte
    • 1/2 dl Dansukker Lys Sirup
    • 1 klype salt

    Pynt

    • 50 g pekannøtter
    • smulene fra bunnen
    • frosne tyttebær

    Smelt smøret og kjør det i kjøkkenmaskin sammen med pepperkaker og chocolate chip cookies. Trykk ut blandingen i en paiform med avtakbar bunn, ca. 24 cm i diameter. Fordel blandingen slik at det blir en tykk kant helt opp til toppen av formen. Spar litt paismuler til pynt. Sett paiformen i kjøleskapet.

    Grovhakk pekannøtter og sett til sides. Bland resten av ingrediensene til pekankaramellen i en tykkbunnet kasserolle. La koke til 120 °C. Vend inn pekannøttene i karamellrøren og hell røren i paiskallet. Sett i kjøleskap.

    Finhakk sjokoladen til trøffelen og sett den til sides. Kok opp fløte og sirup, tilsett sjokolade og salt. Rør til en jevn konsistens. Hell trøffelen over karamellen og sett i kjøleskap.

    Dekorer pekankaramellpaien med pekannøtter, paismuler og tyttebær.

    Oppskriften er utarbeidet av

    Dansukker

    ;