Ananaspai

En fantastisk god ananaspai som er enkel å lage. Prøv noe nytt og lag paideigen av havremel. Det gir en skikkelig sprø bunn. Serveres ananaspaien med krem.

8 kakestykker

1 time

Karakter (1 stk)

Ingredienser

Havrebunn
150 g smør
3/4 dl Dansukker Demerarasukker
2 1/2 dl hvetemel
1 1/2 dl havremel
1 klype salt

Ananasfyll
1 egg
2 dl crème fraîche
1/2 dl Dansukker Sukker
1 ts vaniljesukker
1 boks ananas i biter (380 g)

Tilbehør
Dansukker Melis
kremfløte

Instruktioner

Sett ovnen på 175 °C varmluft.

Smelt smøret og bland inn demerarasukker, hvetemel, havremel og salt. Rør til en jevn deig og la avkjøles. Smør en springform, ca. 22 cm i diameter. Ta mel på fingrene og trykk ut deigen i formen.

Bland egg, crème fraîche, sukker og vaniljesukker til en jevn blanding. Rør inn ananasbitene og fordel røren over paibunnen.

Stek kaken i nedre del av ovnen i 25–30 minutter. Sikt over melis og server med krem.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Syltetøy og marmelade

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene.

Is med syltetøykake

Lag din egen is

Lag din egen is i sommer! Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!

Rabarbra- og jordbærostekake

Bak med sommerens bær

Bak med sommerens bær, og by på noe hjemmelaget til festen. En pai eller kake med friske, syrlige bær er perfekt for ettermiddagskosen. Ta vare på sommerens bær, og gled deg over at det er ferie!

Rababrabobler

Sommerdrinker

By noen du bryr deg om på en oppfriskende drink med smak av sommer. Her finner du leskende sommerdrinker for enhver smak, også alkoholfrie alternativer.

Pannacotta

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra godt å by på en syrlig-søt og frisk sommerdessert som avslutning på grillkvelden eller sommerfesten. Her finner du tips til deilige sommerdesserter, både enkle alternativer og for deg som vil prøve noe litt mer avansert.

Saft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og her kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre.