Sitronterte

Ca. 10 stykker

2 timer

Karakter (4 st)

Ingredienser

Mørdeig
150 g smør, romtemperert
5 dl hvetemel
1 1/2 dl Dansukker Melis
1 egg

Sitronkrem
1 dl Dansukker Sukker
1 1/2 dl kremfløte
2 egg
Skall og saft av 3 sitroner, gjerne økologiske
1 ts maisstivelse

Varmvispet marengs
3 eggehviter
2 dl Dansukker Sukker

Instruktioner

Lag mørdeigen. Skjær smøret i terninger, og ha det sammen med de andre ingrediensene i en kjøkkenmaskin. Miks raskt sammen til en deig. Dekk med plastfolie, og la deigen stå i kjøleskapet i 30 minutter.

Sett ovnen på 150 °C.

Kjevle ut deigen til et rektangel på et melstrødd bakepapir, ca. ½ cm tynn. Legg paideigen i en avlang form, ca. 13 x 36 cm. Prikk paiskallet med en gaffel.

Stekes i nedre delen av ovnen i ca. 10 minutter.

Bland alle ingrediensene til sitronkremen i en bolle. Visp sammen. Hell sitronkremen i formen, og stek nederst i ovnen i ca. 35–40 minutter. Avkjøl.

Lag den varmvispede marengsen. Ha eggehvitene og sukkeret i en tørr og ren bolle. Visp røren over vannbad, og la temperaturen stige til 50–65 °C. Visp hele tiden.

Kjenn på marengsrøren mellom fingrene. Den skal være uten sukkerkrystaller. Ha røren i en annen bolle, og visp opp marengsen til den har kjølnet og blitt luftig.

Ha røren i en sprutepose med valgfri spiss, og sprøyt på paien. Brenn av marengsen med en brenner, og server.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Julebakst

Endelig tid for julebakst! Bak vakre kaker som skal nytes.

Julegodteri

Julegodteri er obligatorisk for alle som er glad i søtsaker. Sett frem et godterifat med hjemmelaget toffee, karameller, konfekt og trøfler.

Julens småkaker

Julens kaker er så mye mer enn bare pepperkaker! Klassiske småkaker med en julete vri passer perfekt til julekosen på et pent fat eller som små julegaver for den kreative.

Julens beste pakke

De absolutt fineste julegavene å gi og få er de som er laget for hånd og fylt med glede. Og hva er vel mer fylt av kjærlighet enn lekre søtsaker, julete kaker og deilige marmelader?

Juledesserter

Her finner du flere gode smakskombinasjoner som du kan overraske med i julematen.

Julens beste oppskrifter

Tiden rundt jul er vel den koseligste tiden på året. Her finner du julens bakverk, godteri, pynt, drikker, mat og desserter.