Ingredienser
Mørdeig
150 g smør, romtemperert
5 dl hvetemel
1 1/2 dl Dansukker Melis
1 egg
Sitronkrem
1 dl Dansukker Sukker
1 1/2 dl kremfløte
2 egg
Skall og saft av 3 sitroner, gjerne økologiske
1 ts maisstivelse
Varmvispet marengs
3 eggehviter
2 dl Dansukker Sukker
Instruktioner
Lag mørdeigen. Skjær smøret i terninger, og ha det sammen med de andre ingrediensene i en kjøkkenmaskin. Miks raskt sammen til en deig. Dekk med plastfolie, og la deigen stå i kjøleskapet i 30 minutter.
Sett ovnen på 150 °C.
Kjevle ut deigen til et rektangel på et melstrødd bakepapir, ca. ½ cm tynn. Legg paideigen i en avlang form, ca. 13 x 36 cm. Prikk paiskallet med en gaffel.
Stekes i nedre delen av ovnen i ca. 10 minutter.
Bland alle ingrediensene til sitronkremen i en bolle. Visp sammen. Hell sitronkremen i formen, og stek nederst i ovnen i ca. 35–40 minutter. Avkjøl.
Lag den varmvispede marengsen. Ha eggehvitene og sukkeret i en tørr og ren bolle. Visp røren over vannbad, og la temperaturen stige til 50–65 °C. Visp hele tiden.
Kjenn på marengsrøren mellom fingrene. Den skal være uten sukkerkrystaller. Ha røren i en annen bolle, og visp opp marengsen til den har kjølnet og blitt luftig.
Ha røren i en sprutepose med valgfri spiss, og sprøyt på paien. Brenn av marengsen med en brenner, og server.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade
Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade.

Syltede sommergrønnsaker
Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Lag saft i sommer
Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider.

Blåbær – skogens beste bær
Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommeplukking
Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærluksus
Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.