Sjokoladedyppede marengser

40 små marengser
Sjokoladedyppede marengser
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

  • 3 eggehviter
  • 2 dl Dansukker Sukker
  • 2 ss Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
  • 1/2 dl Dansukker Melis

Med konjakk

  • 1 ss konjakk
  • 100 g smeltet hvit sjokolade
  • 100 g hakkede pistasjnøtter

Med peppermynte

  • 3 dråper peppermynte
  • 100 g smeltet mørk sjokolade
  • 50 g ristede hasselnøtter, hakket

Sett ovnen på 125 °C.
Bland eggehvite, sukker og muscovadorørsukker i en rustfri bolle. Sett bollen i vannbad (over kokende vann). Visp for hånd til sukkerkrystallene har smeltet. Kjenn på eggehviten mellom fingrene, den skal være helt glatt.
Ta bollen ut av vannbadet, og visp marengsmassen lenge med elektrisk visp på høy hastighet til den er avkjølt. Tilsett melis mens du visper.
Del røren, og tilsett henholdsvis konjakk og peppermynte i hver sin halvdel av røren.
Sprøyt ut små topper på et brett med bakepapir, og stek i ovnen i 2–3 timer eller til toppene er tørre.
Dypp konjakkmarengsene i hvit sjokolade og hakkede pistasjnøtter. Dypp myntemarengsene i mørk sjokolade og hakkede, ristede hasselnøtter.
Oppbevares i en lufttett boks.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker