Rabarbrasnitter

Til to bakeplater

Karakter (69 stk)

Ingredienser

Rabarbramarmelade
365 g rabarbra (cirka 8 stilker)
350 g Dansukker syltesukker
1 ts. vaniljesukker
0,5 dl vann
Saft fra 1 sitron

Mørdeig
600 g hvetemel
200 g melis
2 ts. vaniljesukker
En stor klype salt
300 g kaldt smør
2 egg

Glasur
Melis
Sitronsaft
Vann

Instruktioner

Rabarbramarmelade
Rens rabarbraen og skjær den i små stykker på cirka 1 cm. Ha alt i en gryte, og kok det opp. La det koke i fem minutter.
Bland massen med en stavmikser til marmeladen er jevn og glatt og uten klumper. Ha den i et rent syltetøyglass eller en annen beholder,
og la den kjøle seg ved romtemperatur uten lokk. Imens forbereder du mørdeigen.

OBS! Hvis du bare ønsker å lage marmeladen, har du på lokket og setter den i kjøleskapet så snart den er avkjølt.

Mørdeig
Sikt melis, mel, salt og vaniljesukker i en bolle. Tilsett kaldt smør kuttet i terninger, og smuldre ingrediensene sammen til de får en rasplignende konsistens.
Lag en fordypning i midten av bollen, og slå ut eggene der. Slå ut og rør eggene med fingrene mens du forsiktig begynner å arbeide dem inne i deigen.
Klem deigen sammen, men bare til den henger sammen. Pakk deigen inn i plastfolie, og legg den til kjøling en halvtimes tid.
Del deigen i fire like store stykker, og rull hvert av dem ut for seg mellom to stykker bakepapir i en tykkelse på cirka 2–3 mm. Legg deigen som er rullet ut, til kjøling igjen en times tid.

Ferdiggjøring
Sett ovnen på 175 grader, vanlig ovn.
Ta to av de fire utrullede deigstykkene ut av kjøleskapet. Fordel halvparten av marmeladen på et av deigstykkene, og legg det andre stykket oppå.
Prikk deigen med en gaffel, gjerne hele veien gjennom marmeladen. Gjenta.

Stek én plate om gangen i 20–25 minutter. Deigen skal være lett gyllen i kantene.
La stykkene avkjøle seg på en rist.

Glasur
Bland melis, sitronsaft og vann i ønsket mengde. Hell massen ut og fordel den på de avkjølte snittene. La den sette seg og størkne.
Pynt eventuelt med litt lyserød glasur også eller annen spiselig pynt.

Skjær så ut rektangulære snitter i ønskede størrelser. Kantene kan godt brukes til prøvesmaking!

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Sitrusmarmelade med safran

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.

Varm kaffedrikk

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Pannekaker med eplekompott og sitronkrem

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør.

Kremet sitronpai

Baking med sitron og appelsin

Appelsin og sitron er smaker som hører vinteren til, og som fungerer veldig godt til baking. Sitrus er oppfriskende og syrlig, men passer også flott i kombinasjon med andre smaker som sjokolade og karamell.

Sjokoladekake

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.

Scones med ost og skinke

Vinterutflukter

Her har vi samlet gode oppskrifter som passer perfekt til vinterturen, og som enkelt kan fylles på termosen og ha i ryggsekken.