Rabarbrasnitter

Til to bakeplater

Karakter (69 stk)

Ingredienser

Rabarbramarmelade
365 g rabarbra (cirka 8 stilker)
350 g Dansukker syltesukker
1 ts. vaniljesukker
0,5 dl vann
Saft fra 1 sitron

Mørdeig
600 g hvetemel
200 g melis
2 ts. vaniljesukker
En stor klype salt
300 g kaldt smør
2 egg

Glasur
Melis
Sitronsaft
Vann

Instruktioner

Rabarbramarmelade
Rens rabarbraen og skjær den i små stykker på cirka 1 cm. Ha alt i en gryte, og kok det opp. La det koke i fem minutter.
Bland massen med en stavmikser til marmeladen er jevn og glatt og uten klumper. Ha den i et rent syltetøyglass eller en annen beholder,
og la den kjøle seg ved romtemperatur uten lokk. Imens forbereder du mørdeigen.

OBS! Hvis du bare ønsker å lage marmeladen, har du på lokket og setter den i kjøleskapet så snart den er avkjølt.

Mørdeig
Sikt melis, mel, salt og vaniljesukker i en bolle. Tilsett kaldt smør kuttet i terninger, og smuldre ingrediensene sammen til de får en rasplignende konsistens.
Lag en fordypning i midten av bollen, og slå ut eggene der. Slå ut og rør eggene med fingrene mens du forsiktig begynner å arbeide dem inne i deigen.
Klem deigen sammen, men bare til den henger sammen. Pakk deigen inn i plastfolie, og legg den til kjøling en halvtimes tid.
Del deigen i fire like store stykker, og rull hvert av dem ut for seg mellom to stykker bakepapir i en tykkelse på cirka 2–3 mm. Legg deigen som er rullet ut, til kjøling igjen en times tid.

Ferdiggjøring
Sett ovnen på 175 grader, vanlig ovn.
Ta to av de fire utrullede deigstykkene ut av kjøleskapet. Fordel halvparten av marmeladen på et av deigstykkene, og legg det andre stykket oppå.
Prikk deigen med en gaffel, gjerne hele veien gjennom marmeladen. Gjenta.

Stek én plate om gangen i 20–25 minutter. Deigen skal være lett gyllen i kantene.
La stykkene avkjøle seg på en rist.

Glasur
Bland melis, sitronsaft og vann i ønsket mengde. Hell massen ut og fordel den på de avkjølte snittene. La den sette seg og størkne.
Pynt eventuelt med litt lyserød glasur også eller annen spiselig pynt.

Skjær så ut rektangulære snitter i ønskede størrelser. Kantene kan godt brukes til prøvesmaking!

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Syltetøy og marmelade

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene.

Is med syltetøykake

Lag din egen is

Lag din egen is i sommer! Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!

Rabarbra- og jordbærostekake

Bak med sommerens bær

Bak med sommerens bær, og by på noe hjemmelaget til festen. En pai eller kake med friske, syrlige bær er perfekt for ettermiddagskosen. Ta vare på sommerens bær, og gled deg over at det er ferie!

Rababrabobler

Sommerdrinker

By noen du bryr deg om på en oppfriskende drink med smak av sommer. Her finner du leskende sommerdrinker for enhver smak, også alkoholfrie alternativer.

Pannacotta

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra godt å by på en syrlig-søt og frisk sommerdessert som avslutning på grillkvelden eller sommerfesten. Her finner du tips til deilige sommerdesserter, både enkle alternativer og for deg som vil prøve noe litt mer avansert.

Saft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og her kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre.