Rabarbrasnitter

Til to bakeplater

Karakter (69 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Rabarbramarmelade
365 g rabarbra (cirka 8 stilker)
350 g Dansukker syltesukker
1 ts. vaniljesukker
0,5 dl vann
Saft fra 1 sitron

Mørdeig
600 g hvetemel
200 g melis
2 ts. vaniljesukker
En stor klype salt
300 g kaldt smør
2 egg

Glasur
Melis
Sitronsaft
Vann

Instruktioner

Rabarbramarmelade
Rens rabarbraen og skjær den i små stykker på cirka 1 cm. Ha alt i en gryte, og kok det opp. La det koke i fem minutter.
Bland massen med en stavmikser til marmeladen er jevn og glatt og uten klumper. Ha den i et rent syltetøyglass eller en annen beholder,
og la den kjøle seg ved romtemperatur uten lokk. Imens forbereder du mørdeigen.

OBS! Hvis du bare ønsker å lage marmeladen, har du på lokket og setter den i kjøleskapet så snart den er avkjølt.

Mørdeig
Sikt melis, mel, salt og vaniljesukker i en bolle. Tilsett kaldt smør kuttet i terninger, og smuldre ingrediensene sammen til de får en rasplignende konsistens.
Lag en fordypning i midten av bollen, og slå ut eggene der. Slå ut og rør eggene med fingrene mens du forsiktig begynner å arbeide dem inne i deigen.
Klem deigen sammen, men bare til den henger sammen. Pakk deigen inn i plastfolie, og legg den til kjøling en halvtimes tid.
Del deigen i fire like store stykker, og rull hvert av dem ut for seg mellom to stykker bakepapir i en tykkelse på cirka 2–3 mm. Legg deigen som er rullet ut, til kjøling igjen en times tid.

Ferdiggjøring
Sett ovnen på 175 grader, vanlig ovn.
Ta to av de fire utrullede deigstykkene ut av kjøleskapet. Fordel halvparten av marmeladen på et av deigstykkene, og legg det andre stykket oppå.
Prikk deigen med en gaffel, gjerne hele veien gjennom marmeladen. Gjenta.

Stek én plate om gangen i 20–25 minutter. Deigen skal være lett gyllen i kantene.
La stykkene avkjøle seg på en rist.

Glasur
Bland melis, sitronsaft og vann i ønsket mengde. Hell massen ut og fordel den på de avkjølte snittene. La den sette seg og størkne.
Pynt eventuelt med litt lyserød glasur også eller annen spiselig pynt.

Skjær så ut rektangulære snitter i ønskede størrelser. Kantene kan godt brukes til prøvesmaking!

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbrakake med italiensk marengs

Tid for rabarbra

Nå skyter rabarbraen i været, og det er på tide å høste de første spede stilkene. Rabarbrapai er en klassiker, men alternativene er mange og lekre.

Fløteis på pinne

Lag din egen is

Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!

Kaffe og kake

Kaffekos i vårsolen

Inviter til kaffekos i solen! Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på bakverk og drikke for en deilig ettermiddag ute på balkongen, i parken eller i hagen.

Sommerkake

Kaker til vårens feiringer

Vakre kaker til vårens fester! Ingen fest er komplett uten kake! Så hvorfor ikke servere en deilig hjemmelaget kreasjon til årets mest minneverdige begivenheter? Finn inspirasjon til din neste festkake hos oss.

Grillmarinade

Gode grillsauser, marinader og rubs

Sett en ekstra piff på grillkvelden med en god, hjemmelaget saus som tilbehør. Her finner du raske og enkle oppskrifter for enhver anledning.

Blondies med stikkelsbærmarmelade

Bakst i langpanne

Å bake i langpanne er både enkelt og praktisk, og fremfor alt blir det jo så mye om gangen. Perfekt hvis du skal ha selskap eller ha med kaffemat på jobben.