Vridde studenter

ca. 20 stk.
Vridde studenter
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

    Deig

    • 225 g usaltet smør
    • 3 3/4 dl hvetemel
    • 1 ts vaniljesukker
    • 3/4 dl fløte

    Fyll

    • 200 g hasselnøtter
    • 1 1/2 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
    • 1 eggehvite
    • 2 ts vann
    • 1 ss romtemperert usaltet smør

    En gammel svensk klassiker, alltid svært gode.

    Smuldre sammen kaldt smør, hvetemel og vaniljesukker. Tilsett fløten og arbeid det raskt sammen til en deig. Legg den løse deigen i en plastpose og la den hvile i kjøleskap i minst 2 timer, gjerne natten over.

    Mal hasselnøttene og bland dem med sukker, eggehvite og vann, og rør til det blir en jevn masse. Tilsett smøret.

    Kjevl ut deigen på et bakepapir til den er ca. 20 x 20 cm stor. Bre fyllet utover leiven. Brett leiven dobbel ved hjelp av papiret. Skjær ut centimeter brede remser som vris et par ganger innen de legges på stekeplate med bakepapir. Stek dem i ovnen på midterste rille ved 225 °C i ca. 7 minutter. Avkjøl dem på platen.

    Oppskriften er utarbeidet av

    Dansukker