Vridde studenter

ca. 20 stk.

Karakter (0 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Deig
225 g usaltet smør
3 3/4 dl hvetemel
1 ts vaniljesukker
3/4 dl fløte

Fyll
200 g hasselnøtter
1 1/2 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
1 eggehvite
2 ts vann
1 ss romtemperert usaltet smør

Instruktioner

En gammel svensk klassiker, alltid svært gode.

Smuldre sammen kaldt smør, hvetemel og vaniljesukker. Tilsett fløten og arbeid det raskt sammen til en deig. Legg den løse deigen i en plastpose og la den hvile i kjøleskap i minst 2 timer, gjerne natten over.

Mal hasselnøttene og bland dem med sukker, eggehvite og vann, og rør til det blir en jevn masse. Tilsett smøret.

Kjevl ut deigen på et bakepapir til den er ca. 20 x 20 cm stor. Bre fyllet utover leiven. Brett leiven dobbel ved hjelp av papiret. Skjær ut centimeter brede remser som vris et par ganger innen de legges på stekeplate med bakepapir. Stek dem i ovnen på midterste rille ved 225 °C i ca. 7 minutter. Avkjøl dem på platen.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Tyttebærdrikk

Lekkert med tyttebær

Tyttebær er bare lekkert! De kan dessuten brukes til mye forskjellig. Av tyttebær kan vi lage både gode kaker, syltetøy og drikker! Nedenfor finner du våre syrlige tyttebæroppskrifter.

Enkel eplekake

Bakst med eple og pære

Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter. Du finner her oppskrifter på blant annet smaksrik pæregalette med chèvre og saftige eplemunker.

Chutney

Chutney - kryddersterk smakstilsetning

Chutney har sin opprinnelse i den indiske kjøkkenet og består normalt av innkokt frukt, sukker og krydder. Chutney passer til det meste og er en kryddersterk smakstilsetning. Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på chutneyer som du kan bruke i matlagingen.

Plommegalette med mandelflak

Plommer i sesong

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommegaletten.

Eplemos

Deilige epler

Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Karamellpai med nøtter

Godsaker med Muscovadorørsukker

Dansukkers Fairtrade-merkede muscovadorørsukker utvinnes av sukkerrør fra Mauritius og har smaksnyanser av lakris. Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme. Server til nybrygget kaffe, og nyt!