Kransekake

Kransekake er en tradisjonell dansk kake laget av marsipan, melis og egg. Form kransekaken i ringer, sprøyt på glasur, og bygg deretter et juletre av ringene.

1 stor gran/stjerne eller flere små

PT1H

1,5 time + 1 døgn i kjøleskap

Karakter (32 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

400 g marsipan, av høy kvalitet
100 g Dansukker Melis
12 g pasteurisert eggehvite

Glasur
4 dl Dansukker Melis
eggehvite

Instruktioner

Riv mandelmassen med et rivjern. Bland sammen med melis.

Tilsett eggehvite og rør alt sammen til en fast og jevn masse.

Sett i kjøleskap over natten.

Sett ovnen på 200 °C.

Del i fem eller flere deler med ulik størrelse. Rull sammen en del, og form den til en sirkel. Gjør det samme med resten av delene. Hvis du skal lage en stjerne, deler du kransekaken i tre eller flere deler og ruller sammen og former til en trekant. Gjør det samme med en til og deretter en litt mindre firkant.

Legg på en plate med bakepapir og stek i nedre del av ovnen i ca. 12–14 minutter. Avkjøles helt.

Bland melis og eggehvite. Ha glasuren i en sprøytepose, og klipp et lite hull. Sprøyt fine mønstre på hver del, og la stivne. Bygg deretter opp granen eller stjernen.

Tips. Bruk marsipan med høyt mandelinnhold. Bruk ikke varmluft.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

3-døgnsagurk

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Sommersaft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider. 

Blåbærsyltetøj

Blåbær – skogens beste bær

Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommegalette med mandelflak

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærcobbler i porsjonsformer

Bjørnebærluksus

Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.