Kransekake

Kransekake

1 stor gran/stjerne eller flere små 1,5 time + 1 døgn i kjøleskap
Kransekake er en tradisjonell dansk kake laget av marsipan, melis og egg. Form kransekaken i ringer, sprøyt på glasur, og bygg deretter et juletre av ringene.
Kransekake
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

  • 400 g marsipan, av høy kvalitet
  • 100 g Dansukker Melis
  • 12 g pasteurisert eggehvite

Glasur

  • 4 dl Dansukker Melis
  • eggehvite

Riv mandelmassen med et rivjern. Bland sammen med melis.

Tilsett eggehvite og rør alt sammen til en fast og jevn masse.

Sett i kjøleskap over natten.

Sett ovnen på 200 °C.

Del i fem eller flere deler med ulik størrelse. Rull sammen en del, og form den til en sirkel. Gjør det samme med resten av delene. Hvis du skal lage en stjerne, deler du kransekaken i tre eller flere deler og ruller sammen og former til en trekant. Gjør det samme med en til og deretter en litt mindre firkant.

Legg på en plate med bakepapir og stek i nedre del av ovnen i ca. 12–14 minutter. Avkjøles helt.

Bland melis og eggehvite. Ha glasuren i en sprøytepose, og klipp et lite hull. Sprøyt fine mønstre på hver del, og la stivne. Bygg deretter opp granen eller stjernen.

Tips. Bruk marsipan med høyt mandelinnhold. Bruk ikke varmluft.
 

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

;