Kransekake

Kransekake er en tradisjonell dansk kake laget av marsipan, melis og egg. Form kransekaken i ringer, sprøyt på glasur, og bygg deretter et juletre av ringene.

1 stor gran/stjerne eller flere små

1,5 time + 1 døgn i kjøleskap

Karakter (0 stk)

Ingredienser

400 g marsipan, av høy kvalitet
100 g Dansukker Melis
12 g pasteurisert eggehvite

Glasur
4 dl Dansukker Melis
eggehvite

Instruktioner

Riv mandelmassen med et rivjern. Bland sammen med melis.

Tilsett eggehvite og rør alt sammen til en fast og jevn masse.

Sett i kjøleskap over natten.

Sett ovnen på 200 °C.

Del i fem eller flere deler med ulik størrelse. Rull sammen en del, og form den til en sirkel. Gjør det samme med resten av delene. Hvis du skal lage en stjerne, deler du kransekaken i tre eller flere deler og ruller sammen og former til en trekant. Gjør det samme med en til og deretter en litt mindre firkant.

Legg på en plate med bakepapir og stek i nedre del av ovnen i ca. 12–14 minutter. Avkjøles helt.

Bland melis og eggehvite. Ha glasuren i en sprøytepose, og klipp et lite hull. Sprøyt fine mønstre på hver del, og la stivne. Bygg deretter opp granen eller stjernen.

Tips. Bruk marsipan med høyt mandelinnhold. Bruk ikke varmluft.
 

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lag din egen is

Lag din egen is i sommer! Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!

Kaffekos i vårsolen

Inviter til kaffekos i solen! Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på bakverk og drikke for en deilig ettermiddag ute på balkongen, i parken eller i hagen.

Tid for rabarbra

Nå skyter rabarbraen i været, og det er på tide å høste de første spede stilkene. Rabarbrapai er en klassiker, men alternativene er mange og lekre.

Sommerdrinker

By noen du bryr deg om på en oppfriskende drink med smak av sommer. Her finner du leskende sommerdrinker for enhver smak, også alkoholfrie alternativer.

Gode grillsauser, marinader og rubs

Sett en ekstra piff på grillkvelden med en god, hjemmelaget saus som tilbehør. Her finner du raske og enkle oppskrifter for enhver anledning.

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt?