Kransekake

Kransekake er en tradisjonell dansk kake laget av marsipan, melis og egg. Form kransekaken i ringer, sprøyt på glasur, og bygg deretter et juletre av ringene.

1 stor gran/stjerne eller flere små

1,5 time + 1 døgn i kjøleskap

Karakter (6 stk)

Ingredienser

400 g marsipan, av høy kvalitet
100 g Dansukker Melis
12 g pasteurisert eggehvite

Glasur
4 dl Dansukker Melis
eggehvite

Instruktioner

Riv mandelmassen med et rivjern. Bland sammen med melis.

Tilsett eggehvite og rør alt sammen til en fast og jevn masse.

Sett i kjøleskap over natten.

Sett ovnen på 200 °C.

Del i fem eller flere deler med ulik størrelse. Rull sammen en del, og form den til en sirkel. Gjør det samme med resten av delene. Hvis du skal lage en stjerne, deler du kransekaken i tre eller flere deler og ruller sammen og former til en trekant. Gjør det samme med en til og deretter en litt mindre firkant.

Legg på en plate med bakepapir og stek i nedre del av ovnen i ca. 12–14 minutter. Avkjøles helt.

Bland melis og eggehvite. Ha glasuren i en sprøytepose, og klipp et lite hull. Sprøyt fine mønstre på hver del, og la stivne. Bygg deretter opp granen eller stjernen.

Tips. Bruk marsipan med høyt mandelinnhold. Bruk ikke varmluft.
 

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Julebakst

Endelig tid for julebakst! Bak vakre kaker som skal nytes. Spiskammers, kjøleskap og fryser skal fylles med alle slags kaker for å dekke hvert minste behov for noe å bite i foran TV-en, i juleselskapene og under åpningen av julegavene.

Julegodteri

Julegodteri er obligatorisk for alle som er glad i søtsaker. Sett frem et godterifat med hjemmelaget toffee, karameller, konfekt og trøfler. Uansett om du liker det klassiske julegodteriet eller de mer avanserte alternativene – vi har oppskriftene.

Julens småkaker

Julens kaker er så mye mer enn bare pepperkaker! Klassiske småkaker med en julete vri passer perfekt til julekosen på et pent fat eller som små julegaver for den kreative. Eller hvorfor ikke la dem være en del av julepynten i fine bokser og skåler.

Julens beste pakke

De absolutt fineste julegavene å gi og få er de som er laget for hånd og fylt med glede. Og hva er vel mer fylt av kjærlighet enn lekre søtsaker, julete kaker og deilige marmelader? Så åpne ditt eget juleverksted i kjøkkenet, og kjenn at julestemningen sprer seg når du lager godteri og pakker inn gaver.

Juledesserter

Midt på vinteren dufter det av klementiner og safran, dufter som gir oss assosiasjoner til steder der det ikke er like mørkt og kaldt som her i nord. Her finner du flere gode smakskombinasjoner som du kan overraske med i julematen.

Juledrikker

Julehøytiden byr på mange anledninger til å treffes og mingle, med noe godt å drikke i hånden. Her er forslag til juledrikker for både store og små.