Om sukker

Søtt fra naturen

Sukker utvinnes av sukkerbeter på våre breddegrader. Den rene, utpregede sødmen gjør det til en av de mest anvendelige ingrediensene du kan ha på kjøkkenet. Ved å tilsette sukker kan du dessuten på en naturlig måte få brødet luftigere, iskremen mykere og syltetøyet mer holdbart.

Les mer »

Bærekraftig dyrking og produksjon

Sukkerbeten er fra natur av en miljøvennlig grøde. Under sukkerutvinningen blir vannet i betene brukt om igjen, og hva er igjen av sukkerroer som for eksempel betemasse og melasse blir til verdifullt dyrefôr. Våre Fairtrade-sertifiserte rørsukkerprodukter kommer fra Sør-Amerika og Afrika.

Les mer »

Mer enn bare sødme

Vi bruker ofte uttrykk som «sukkersøtt», og det er ingen tvil om at sukker gir sødme. I tillegg til den rene, utpregede sødmen, har sukkeret imidlertid en hel rekke andre naturlige egenskaper som gjør det svært anvendelig i matlaging.

Les mer »

Dansukkers verden

Dansukker er varemerket for deg som elsker det hjemmelagde og hjemmebakte. I tillegg til klassiske produkter som strøsukker, sukkerbiter og sirup, tilbyr vi smarte spesialprodukter som Syltesukker og Glykosesirup og den fantastiske smakstilsetning Muscovadorørsukker.

Les mer »

Søtt gjennom tidene

Vi mennesker har alltid vært glad i det søte. Det finnes 15 000 år gamle grottemalerier som viser sanking av villhonning. Også fremstillingen av sukker fra sukkerrør har en lang historie, men det var først på 1800-tallet at vi begynte å utvinne sukker fra sukkerbeter.

Les mer »