
Om sukker
Om sukker
Søtt fra naturen
Sukker utvinnes av sukkerbeter på våre breddegrader. Den rene, utpregede sødmen gjør det til en av de mest anvendelige ingrediensene du kan ha på kjøkkenet. Ved å tilsette sukker kan du dessuten på en naturlig måte få brødet luftigere, iskremen mykere og syltetøyet mer holdbart.

Dyrking og produksjon
Sukkerbeter brukes effektivt: vannet i betene resirkuleres under sukkerutvinningen, og restene brukes som dyrefôr eller til biogass. Våre Fairtrade-sertifiserte rørsukkerprodukter kommer fra Sør-Amerika og Afrika, hvor det legges vekt på gode arbeidsforhold og lokale partnerskap.

Mer enn bare sødme
Vi bruker ofte uttrykk som «sukkersøtt», og det er ingen tvil om at sukker gir sødme. I tillegg til den rene, utpregede sødmen, har sukkeret imidlertid en hel rekke andre naturlige egenskaper som gjør det svært anvendelig i matlaging.

Dansukkers verden
Dansukker er varemerket for deg som elsker det hjemmelagde og hjemmebakte.

Søtt gjennom tidene
Vi mennesker har alltid vært glad i det søte. Det finnes 15 000 år gamle grottemalerier som viser sanking av villhonning.

Sukkerets funksjonelle egenskaper
Sukker finnes i dag i mange forskjellige varianter og kan derfor brukes i mange forskjellige næringsmiddelprodukter. Sukker har en rekke unike egenskaper som hver for seg eller i kombinasjon gjør det til en viktig ingrediens det moderne kjøkkenet.