Ingredienser
25 g gjær for søte deiger
2 dl kaldt vann
1 ts salt
5 dl hvetemel
2 eggeplommer
1 dl appelsinmarmelade
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1 ss malt anis
1 dl rapsolje
4 dl hvetemel
Instruktioner
Smuldre gjæren i en bolle. Tilsett vann og rør til gjæren er oppløst. Tilsett salt og de 5 dl hvetemel og arbeid det sammen til en deig. La det heve under et bakeklede i 3 timer. Tilsett resten av ingrediensene og sett den til heving ytterligere en time. Ta deigen opp på et melet bakebord og arbeid den smidig. Del deigen i fire deler og form hver del til et flatt rundt brød. Pensle med vann og la den heve i 30 minutter. Du kan lage mønster i brødene hvis du vil, for eksempel med pepperkakeformer.
Stek brødene midt i ovnen ved 225 grader i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist. Spises lunkne med smør og ost.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Påskegodteri
Her finner du både bakverk, søtsaker og desserter til en riktig god påskeferie.

Baking med sitron og appelsin
Appelsin og sitron er smaker som hører vinteren til, og som fungerer veldig godt til baking.

Pannekaker
Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør.

Sitrusmarmelader
Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.

Varmer godt på kalde dager
Varme drikker er godt til alle årstider i det lunefulle nordiske klimaet vårt. Men først og fremst setter vi ordentlig pris på det varme etter at vi har vært på skitur om vinteren.

Deilig sjokolade
Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt?