Adventsbrød med appelsin

4 stk.

Karakter (2 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

25 g gjær for søte deiger
2 dl kaldt vann
1 ts salt
5 dl hvetemel
2 eggeplommer
1 dl appelsinmarmelade
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1 ss malt anis
1 dl rapsolje
4 dl hvetemel

Instruktioner

Smuldre gjæren i en bolle. Tilsett vann og rør til gjæren er oppløst. Tilsett salt og de 5 dl hvetemel og arbeid det sammen til en deig. La det heve under et bakeklede i 3 timer. Tilsett resten av ingrediensene og sett den til heving ytterligere en time. Ta deigen opp på et melet bakebord og arbeid den smidig. Del deigen i fire deler og form hver del til et flatt rundt brød. Pensle med vann og la den heve i 30 minutter. Du kan lage mønster i brødene hvis du vil, for eksempel med pepperkakeformer.

Stek brødene midt i ovnen ved 225 grader i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist. Spises lunkne med smør og ost.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Tyttebærdrikk

Lekkert med tyttebær

Tyttebær er bare lekkert! De kan dessuten brukes til mye forskjellig. Av tyttebær kan vi lage både gode kaker, syltetøy og drikker! Nedenfor finner du våre syrlige tyttebæroppskrifter.

Enkel eplekake

Bakst med eple og pære

Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter. Du finner her oppskrifter på blant annet smaksrik pæregalette med chèvre og saftige eplemunker.

Chutney

Chutney - kryddersterk smakstilsetning

Chutney har sin opprinnelse i den indiske kjøkkenet og består normalt av innkokt frukt, sukker og krydder. Chutney passer til det meste og er en kryddersterk smakstilsetning. Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på chutneyer som du kan bruke i matlagingen.

Plommegalette med mandelflak

Plommer i sesong

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommegaletten.

Eplemos

Deilige epler

Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Karamellpai med nøtter

Godsaker med Muscovadorørsukker

Dansukkers Fairtrade-merkede muscovadorørsukker utvinnes av sukkerrør fra Mauritius og har smaksnyanser av lakris. Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme. Server til nybrygget kaffe, og nyt!