Ingredienser
25 gjær
75 g smør eller margarin
3 dl melk
1/2 ts salt
1 dl Dansukker Sukker
1 ts kardemomme
1 egg
9 dl hvetemel
Fyll
75 g smør eller margarin
2 dl Dansukker Melis
1 ts vaniljesukker
1 revet eple
Pensling
eggeplomme
hakkede mandler/nøtter
Pynt
Dansukker Melis
Instruktioner
Smuldre gjæren i en skål. Smelt matfettet i en kasserolle. Tilsett melken og varm til 37 °C. Hell de flytende ingrediensene over gjæren og rør til gjæren er oppløst. Tilsett salt, sukker, kardemomme og egg. Arbeid inn melet til deigen slipper bollen. La dem heve under klede i 20 minutter.
Bland sammen matfett, melis og vaniljesukker til fyllet. Legg deigen på melet bakebord og arbeid den smidig. Kjevle ut deigen til en rektangulær leiv, ca. 30 x 50 cm. Bre på fyllet. Strø over det revne eplet. Rull sammen til en rull. Del rullen i biter som stettes på plate med bakepapir. La dem heve under klede i 20 minutter. Pensle med eggeplomme. Strø på mandelspon. Stekes midt i ovnen ved 175 °C i ca. 20 minutter. Avkjøl på rist under klede. Sikt litt melis over bollene før servering.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade
Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade.

Syltede sommergrønnsaker
Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Lag saft i sommer
Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider.

Blåbær – skogens beste bær
Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommeplukking
Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærluksus
Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.