Ingredienser
25 gjær
75 g smør eller margarin
3 dl melk
1/2 ts salt
1 dl Dansukker Sukker
1 ts kardemomme
1 egg
9 dl hvetemel
Fyll
75 g smør eller margarin
2 dl Dansukker Melis
1 ts vaniljesukker
1 revet eple
Pensling
eggeplomme
hakkede mandler/nøtter
Pynt
Dansukker Melis
Instruktioner
Smuldre gjæren i en skål. Smelt matfettet i en kasserolle. Tilsett melken og varm til 37 °C. Hell de flytende ingrediensene over gjæren og rør til gjæren er oppløst. Tilsett salt, sukker, kardemomme og egg. Arbeid inn melet til deigen slipper bollen. La dem heve under klede i 20 minutter.
Bland sammen matfett, melis og vaniljesukker til fyllet. Legg deigen på melet bakebord og arbeid den smidig. Kjevle ut deigen til en rektangulær leiv, ca. 30 x 50 cm. Bre på fyllet. Strø over det revne eplet. Rull sammen til en rull. Del rullen i biter som stettes på plate med bakepapir. La dem heve under klede i 20 minutter. Pensle med eggeplomme. Strø på mandelspon. Stekes midt i ovnen ved 175 °C i ca. 20 minutter. Avkjøl på rist under klede. Sikt litt melis over bollene før servering.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lekkert med tyttebær
Tyttebær er bare lekkert! De kan dessuten brukes til mye forskjellig. Av tyttebær kan vi lage både gode kaker, syltetøy og drikker! Nedenfor finner du våre syrlige tyttebæroppskrifter.

Bakst med eple og pære
Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter. Du finner her oppskrifter på blant annet smaksrik pæregalette med chèvre og saftige eplemunker.

Chutney - kryddersterk smakstilsetning
Chutney har sin opprinnelse i den indiske kjøkkenet og består normalt av innkokt frukt, sukker og krydder. Chutney passer til det meste og er en kryddersterk smakstilsetning. Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på chutneyer som du kan bruke i matlagingen.

Plommer i sesong
Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommegaletten.

Deilige epler
Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Godsaker med Muscovadorørsukker
Dansukkers Fairtrade-merkede muscovadorørsukker utvinnes av sukkerrør fra Mauritius og har smaksnyanser av lakris. Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme. Server til nybrygget kaffe, og nyt!