American Beauty-kake

ca. 12–14 stykker

PT1H

2 timer + 6 timer

Karakter (17 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

225 g smør
300 g hakket mørk sjokolade 70 %
6 egg
1 dl Dansukker Sukker
1 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
1 ts vaniljesukker
2 ss mørk rom eller likør etter eget ønske

Mousse
50 g smør
275 g hakket sjokolade av valgfri type
3 eggeplommer
3 ss Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
1 ts vaniljesukker
3 eggehviter
2 dl kremfløte

Glasur
1 dl kremfløte
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1 ts vaniljesukker
100 g sjokolade
Pynt med friske bær

Instruktioner

Sett ovnen på 175 °C. Sett en langpanne med vann nederst i ovnen.

Kle en springform 20 cm i diameter med bakepapir (klem fast bunnen slik at røren ikke renner ut).

Smelt smøret, ta gryten bort fra platen, ha i den hakkede sjokoladen og rør til det smelter.

Visp sammen egg og sukker til en porøs røre.

Tilsett rom/likør, og hell røren i formen.

Stek i 50–60 minutter til kaken har stivnet.

Ta ut kaken, og la den avkjøle.

Mousse
Smelt smøret, ta gryten bort fra platen og tilsett den hakkede sjokoladen.

Visp sammen eggeplommer, sukker og vaniljesukker.

Tilsett den smeltede sjokoladen, og rør rundt.

Visp eggehvitene kraftig.

Ved forsiktig inn eggehvitene, en tredjedel om gangen.

Visp fløten, og vend den forsiktig inn i moussen til den er helt jevn.

Fordel moussen oppå den avkjølte sjokoladekaken. Dekk med plastfolie, og sett den i fryseren i minst 6 timer.

Glasur
Kok opp fløte og sirup i en liten gryte. Ta gryten bort fra platen, og tilsett vaniljesukkeret og sjokoladen.

Rør til glasuren er helt glatt, og la den avkjøle.

Ta kaken ut av fryseren, og ha den over på et kakefat.

Hell glasuren på midten av kaken, og fordel den ut mot kantene slik at det renner ned litt.

Sett kaken tilbake i fryseren, og ta den ut 20–25 minutter før den skal serveres.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbrakake med italiensk marengs

Tid for rabarbra

Nå skyter rabarbraen i været, og det er på tide å høste de første spede stilkene. Rabarbrapai er en klassiker, men alternativene er mange og lekre.

Fløteis på pinne

Lag din egen is

Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!

Kaffe og kake

Kaffekos i vårsolen

Inviter til kaffekos i solen! Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på bakverk og drikke for en deilig ettermiddag ute på balkongen, i parken eller i hagen.

Sommerkake

Kaker til vårens feiringer

Vakre kaker til vårens fester! Ingen fest er komplett uten kake! Så hvorfor ikke servere en deilig hjemmelaget kreasjon til årets mest minneverdige begivenheter? Finn inspirasjon til din neste festkake hos oss.

Grillmarinade

Gode grillsauser, marinader og rubs

Sett en ekstra piff på grillkvelden med en god, hjemmelaget saus som tilbehør. Her finner du raske og enkle oppskrifter for enhver anledning.

Blondies med stikkelsbærmarmelade

Bakst i langpanne

Å bake i langpanne er både enkelt og praktisk, og fremfor alt blir det jo så mye om gangen. Perfekt hvis du skal ha selskap eller ha med kaffemat på jobben.