Ingredienser
225 g smør
300 g hakket mørk sjokolade 70 %
6 egg
1 dl Dansukker Sukker
1 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
1 ts vaniljesukker
2 ss mørk rom eller likør etter eget ønske
Mousse
50 g smør
275 g hakket sjokolade av valgfri type
3 eggeplommer
3 ss Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
1 ts vaniljesukker
3 eggehviter
2 dl kremfløte
Glasur
1 dl kremfløte
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1 ts vaniljesukker
100 g sjokolade
Pynt med friske bær
Instruktioner
Sett ovnen på 175 °C. Sett en langpanne med vann nederst i ovnen.
Kle en springform 20 cm i diameter med bakepapir (klem fast bunnen slik at røren ikke renner ut).
Smelt smøret, ta gryten bort fra platen, ha i den hakkede sjokoladen og rør til det smelter.
Visp sammen egg og sukker til en porøs røre.
Tilsett rom/likør, og hell røren i formen.
Stek i 50–60 minutter til kaken har stivnet.
Ta ut kaken, og la den avkjøle.
Mousse
Smelt smøret, ta gryten bort fra platen og tilsett den hakkede sjokoladen.
Visp sammen eggeplommer, sukker og vaniljesukker.
Tilsett den smeltede sjokoladen, og rør rundt.
Visp eggehvitene kraftig.
Ved forsiktig inn eggehvitene, en tredjedel om gangen.
Visp fløten, og vend den forsiktig inn i moussen til den er helt jevn.
Fordel moussen oppå den avkjølte sjokoladekaken. Dekk med plastfolie, og sett den i fryseren i minst 6 timer.
Glasur
Kok opp fløte og sirup i en liten gryte. Ta gryten bort fra platen, og tilsett vaniljesukkeret og sjokoladen.
Rør til glasuren er helt glatt, og la den avkjøle.
Ta kaken ut av fryseren, og ha den over på et kakefat.
Hell glasuren på midten av kaken, og fordel den ut mot kantene slik at det renner ned litt.
Sett kaken tilbake i fryseren, og ta den ut 20–25 minutter før den skal serveres.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Svarthyllen er fantastisk!
Endelig blomstrer den fantastiske hyllen! Hylleblomstene kan du høste i juni-juli, og i august modnes hyllebærene. Du kan lage mye godt av både hylleblomster og hyllebær – og oppskriftene er enkle. Her har vi samlet alle de gode oppskriftene våre med hyll!

Herlige jordbærtider
Sommeren – tid for vidunderlige jordbær! Nå er det på tide å ta vare på alle jordbærene! De er naturligvis gode å spise som de er, men la deg gjerne inspirere av oppskriftene våre med jordbær. Hvis du ikke rekker å lage noe nå i sesongen, kan bærene enkelt fryses ned til vinteren.

Sommerdesserter
Når det er varmt, er det ekstra godt å by på en syrlig-søt og frisk sommerdessert som avslutning på grillkvelden eller sommerfesten. Her finner du tips til deilige sommerdesserter, både enkle alternativer og for deg som vil prøve noe litt mer avansert.

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade
Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade.

Lag din egen is
Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!

Sommerdrinker
By noen du bryr deg om på en oppfriskende drink med smak av sommer. Her finner du leskende sommerdrinker for enhver smak, også alkoholfrie alternativer. Hvorfor ikke prøve Boblesangria eller Rabarbra Margarita?