Ingredienser
225 g smør
300 g hakket mørk sjokolade 70 %
6 egg
1 dl Dansukker Sukker
1 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
1 ts vaniljesukker
2 ss mørk rom eller likør etter eget ønske
Mousse
50 g smør
275 g hakket sjokolade av valgfri type
3 eggeplommer
3 ss Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
1 ts vaniljesukker
3 eggehviter
2 dl kremfløte
Glasur
1 dl kremfløte
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1 ts vaniljesukker
100 g sjokolade
Pynt med friske bær
Instruktioner
Sett ovnen på 175 °C. Sett en langpanne med vann nederst i ovnen.
Kle en springform 20 cm i diameter med bakepapir (klem fast bunnen slik at røren ikke renner ut).
Smelt smøret, ta gryten bort fra platen, ha i den hakkede sjokoladen og rør til det smelter.
Visp sammen egg og sukker til en porøs røre.
Tilsett rom/likør, og hell røren i formen.
Stek i 50–60 minutter til kaken har stivnet.
Ta ut kaken, og la den avkjøle.
Mousse
Smelt smøret, ta gryten bort fra platen og tilsett den hakkede sjokoladen.
Visp sammen eggeplommer, sukker og vaniljesukker.
Tilsett den smeltede sjokoladen, og rør rundt.
Visp eggehvitene kraftig.
Ved forsiktig inn eggehvitene, en tredjedel om gangen.
Visp fløten, og vend den forsiktig inn i moussen til den er helt jevn.
Fordel moussen oppå den avkjølte sjokoladekaken. Dekk med plastfolie, og sett den i fryseren i minst 6 timer.
Glasur
Kok opp fløte og sirup i en liten gryte. Ta gryten bort fra platen, og tilsett vaniljesukkeret og sjokoladen.
Rør til glasuren er helt glatt, og la den avkjøle.
Ta kaken ut av fryseren, og ha den over på et kakefat.
Hell glasuren på midten av kaken, og fordel den ut mot kantene slik at det renner ned litt.
Sett kaken tilbake i fryseren, og ta den ut 20–25 minutter før den skal serveres.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?
Godsaker med Muscovadorørsukker
Dansukkers Fairtrade-merkede muscovadorørsukker utvinnes av sukkerrør fra Mauritius og har smaksnyanser av lakris. Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme.
Halloween
La barna kle seg ut, kle deg ut selv og overrask med avskyelig fristende godsaker.
Bakst med eple og pære
Lag herlig bakst med epler og pærer du høster fra hagen eller plukker i butikken! Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter.
Deilige epler
Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.
Deilig sjokolade
Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.
Lekkert med tyttebær
Tyttebær er bare lekkert! De kan dessuten brukes til mye forskjellig. Av tyttebær kan vi lage både gode kaker, syltetøy og drikker! Nedenfor finner du våre syrlige tyttebæroppskrifter.