Apekake

Apekake
Stemmer: (24stemmer)

Ingredienser

    Kakebunn

    • 100 g smør eller margarin
    • 2 dl melk
    • 4 egg
    • 4 dl Dansukker Sukker
    • 6 dl hvetemel
    • 3 ts bakepulver
    • 1 ts vaniljesukker
    • 4 ss kakao
    • 2 ss vann
    • smør eller margarin til formen
    • strøkavring eller semulegryn til formen

    Glasur

    • 4 1/2 Dansukker Melis
    • 5 ss kakao
    • 2–3 ss vann
    • 2 ts olje
    • 2 dl Dansukker Melis
    • 2–3 ts vann
    • 1 ts olje

    Smør og strø en stor form, ca. 30 x 40 cm. Sett ovnen på 175 °C.

    Smelt matfettet og avkjøl det.

    Visp egg og sukker til luftig eggedosis. Bland mel, vaniljesukker og bakepulver og rør det ned i eggedosisen. Tilsett matfettet og melken.

    Hell 2/3 av sukkerkakerøren i formen. Bland kakao og vann i resten av røren. Hell på den mørke røren og dra en gaffel gjennom røren slik at den ferdige kaken får et marmorert utseende.

    Stek kaken i nedre del av ovnen i 35–40 minutter.

    Skjær ut apens form og smør på glasuren. Pynt med lakrissnøre til munn, brunt strøssel til hår og lakris til øyne.

    Oppskriften er utarbeidet av

    Dansukker