Ingredienser
250 g smør
225 g Dansukker Demerarasukker
3 egg
225 g hvetemel
1 dl skåldede mandler, hakket
2 ts bakepulver
revet skall og saft av 2 appelsiner
Glasur
1 dl Dansukker Melis
1-2 ts vann
Instruktioner
Rør smør og sukker porøst og kremaktig. Rør inn ett egg om gangen og så mel blandet med mandler og bakepulver vekselvis med appelsinsaft og skall.
Fyll røren i godt smurt liten langpanne. Stek den nederst i ovnen ved 175 °C i ca. 30 minutter til den er fast. Avkjøl kaken på rist.
Rør sammen melis og vann og smør det over kaken. Skjær kaken i snipper når glasuren har stivnet. Dekorer eventuelt med mandler, revet appelsinskall alle apsikat.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade
Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade.

Syltede sommergrønnsaker
Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Lag saft i sommer
Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider.

Blåbær – skogens beste bær
Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommeplukking
Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærluksus
Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.