Appelsinsjokoladekake med appelsinsorbet og pasjonsfruktsaus

8 personer

Karakter (4 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Appelsinsjokoladekake
150 g sjokolade, helst med appelsinsmak
2 1/4 dl Dansukker Melis
2 1/2 ss kakao
150 g usaltet smør
4 egg
1 ss Dansukker Melis

Appelsinsorbet
1 1/2 dl vann
75 g Dansukker Sukker
5 dl appelsinsaft (eller en jus)
1 sitron

Pasjonsfruktsaus
4 pasjonsfrukt
100 g Dansukker Sukker
4 dl appelsinsaft

Pynt
2 appelsiner

Instruktioner

Appelsinsjokoladekake
Sett ovnen på 170 °C.
Smelt sjokolade, melis, kakao og smør over vannbad. Tilsett eggeplommene og pisk massen til den er tykk. Ta massen av varmen og rør den kald og glatt. Pisk eggehvitene med melis til en tykk marengs og vend marengsen inn i sjokolademassen. Ha røren i en rund form (ca 23 cm) smurt med smør. Stekes ved 170 °C i 30–40 minutter.

Appelsinsorbet
Kok opp vann med sukker. Kok opp appelsinsaften og reduser den til halvparten mens du skummer av. Bland sukkerlaken med appelsinsaften og smak til med sitronsaft. Sil laken og frys den i ismaskin eller i frysen under jevnlig omrøring.

Pasjonsfruktsaus
Kok appelsinsaft og sukker til en tyktflytende konsistens. Fjern frøene fra pasjonsfruktene og ha frukten i laken. Avkjøl laken. Ved servering skjærer du fileter av 2 appelsiner. Filetene marineres i passjonsfruktlaken og serveres sammen med sorbeten til appelsinsjokoladekaken.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

3-døgnsagurk

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Sommersaft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider. 

Blåbærsyltetøj

Blåbær – skogens beste bær

Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommegalette med mandelflak

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærcobbler i porsjonsformer

Bjørnebærluksus

Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.