Appelsinsjokoladekake med appelsinsorbet og pasjonsfruktsaus

8 personer
Appelsinsjokoladekake med appelsinsorbet og pasjonsfruktsaus
Stemmer: ( 1 stemmer)

Ingredienser

    Appelsinsjokoladekake

    • 150 g sjokolade, helst med appelsinsmak
    • 2 1/4 dl Dansukker Melis
    • 2 1/2 ss kakao
    • 150 g usaltet smør
    • 4 egg
    • 1 ss Dansukker Melis

    Appelsinsorbet

    • 1 1/2 dl vann
    • 75 g Dansukker Sukker
    • 5 dl appelsinsaft (eller en jus)
    • 1 sitron

    Pasjonsfruktsaus

    • 4 pasjonsfrukt
    • 100 g Dansukker Sukker
    • 4 dl appelsinsaft

    Pynt

    • 2 appelsiner

    Appelsinsjokoladekake
    Sett ovnen på 170 °C.
    Smelt sjokolade, melis, kakao og smør over vannbad. Tilsett eggeplommene og pisk massen til den er tykk. Ta massen av varmen og rør den kald og glatt. Pisk eggehvitene med melis til en tykk marengs og vend marengsen inn i sjokolademassen. Ha røren i en rund form (ca 23 cm) smurt med smør. Stekes ved 170 °C i 30–40 minutter.

    Appelsinsorbet
    Kok opp vann med sukker. Kok opp appelsinsaften og reduser den til halvparten mens du skummer av. Bland sukkerlaken med appelsinsaften og smak til med sitronsaft. Sil laken og frys den i ismaskin eller i frysen under jevnlig omrøring.

    Pasjonsfruktsaus
    Kok appelsinsaft og sukker til en tyktflytende konsistens. Fjern frøene fra pasjonsfruktene og ha frukten i laken. Avkjøl laken. Ved servering skjærer du fileter av 2 appelsiner. Filetene marineres i passjonsfruktlaken og serveres sammen med sorbeten til appelsinsjokoladekaken.

    Oppskriften er utarbeidet av

    Dansukker